La Timişoara se anunță 40 de zile de proteste pentru viață

darul vietii

Maternitatea Odobescu din cadrul Spitalului Municipal Timișoara va fi pichetată în perioada 1 martie – 9 aprilie de credincioși timișoreni, în cadrul unei acțiuni inițiate de Asociația ”Darul Vieții”.

Manifestația care prevede post, rugăciune și veche pe o perioadă de 40 de zile – timp de 12 ore din 24 (de la ora 7 la ora 19) – susține dreptul la viață a copiilor nenăscuți și militează împotriva întreruperilor de sarcină.

Anual în Timiș au loc circa 2.500 de întreruperi de sarcină, majoritatea la cerere. Potrivit statisticii, numai în unitățile publice la 100 de nașteri, au loc și trei avorturi, cea mai mare parte a femeilor care recurg la această intervenție făcând parte din categoria de vârstă 25-29 de ani.

Campania ”40 de zile pentru viață”, dorește să atragă atenția comunității locale asupra consecințelor pe care le are întreruperea de sarcină la cerere pe plan fizic, psihic, relațional și social. Conform organizatorilor, scopul esențial al manifestării nu este de a protesta împotriva cuiva, ci de a pleda pentru viață.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “La Timişoara se anunță 40 de zile de proteste pentru viață

  1. În primul rând, Campania 40 De Zile Pentru Viață nu este un protest! Este o campanie de post rugăciune și veghe pașnică (tăcută) în fața maternității Odobescu.
    În al doilea rând, campania este inițiată și organizată de Dl. Ghiță Alecsei, acreditat de către inițiatorii la nivel internațional „40 Days For Life” (https://40daysforlife.com), iar nu de către „Darul Vieții” și este autorizată de Primăria Timișoara.
    În al treilea rând, conform statisticii oficiale a INS, conform datelor finale ale anului 2015, s-au raportat în Timiș 4011 avorturi.
    În rest datele sunt corecte.

Lasă un răspuns