La Timișoara, salcâmi violeți și cireși ornamentali. Unde se plantează copacii de o frumusețe aparte

Circulația rutieră din zona străzilor Cluj, Arieș și Martirilor a suferit, în acest an, importante modificări inițiate de Primăria Timișoara pentru fluidizarea traficului. Zona va fi înfrumusețată cu salcâmi violeți și cireși ornamentali.

CITEȘTE ȘI: O mare companie angajează masiv în mai multe localităţi din Timiş

Lucrările, care au dus, în principal, la circulația într-un singur sens pe cele patru benzi ale străzilor Cluj și Arieș, către Spitalul Județean, au fost finalizate de mai mult timp, iar după vremea asfaltului a venit și cea a spațiilor verzi.

„Suntem în plină campanie de plantare de noi aliniamente, de reamenajare a spațiului verde, dupa finalizarea lucrărilor la trama stradală în zona Cluj-Arieș-Martirilor. 120 de noi copaci, în balot, din speciile prunus pisardi (cireș ornamental), respectiv robinia pseudoacacia rouge (salcâm violet) vor crea aliniamente noi și le vor completa pe cele existente. Spațiile verzi sunt reamenajate prin utilizarea gazonului rulat și prin plantare de flori. Zona monumentului Deschidere, operă a lui Ingo Glass, e reamenajată pentru a fi pusă în valoare. Toate spațiile reamenajate beneficiază de sisteme de irigare pentru întreținerea lor corespunzătoare”, a anunțat Dan Diaconu, viceprimarul Timișoarei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns