La Timișoara s-au scumpit apartamentele noi

În condiții normale de piață, activitatea de tranzacționare pe piața locuințelor tinde să fie mai scăzută în august – o perioadă în care mulți români își programează concediile –, chiar comparativ cu celelalte luni de vară.

CITEȘTE ȘI: Unul dintre drumurile de coșmar din vestul țării intră în reparații

În acest context, apartamentele disponibile spre vânzare la nivel național (atât noi, cât și vechi) s-au ieftinit, potrivit indicelui imobiliare.ro, cu 1,2 la sută luna trecută, de la 1.212 euro pe metru pătrat util (la finele lui iulie), până la 1.197 de euro pe metru pătrat util.

Tendința de scădere nu a fost resimțită în toate marile orașe ale țării: dintre centrele regionale monitorizate constant de portalul menționat, doar două au înregistrat scăderi de prețuri în perioada analizată (cea mai notabilă în București), iar în celelalte au avut loc creșteri.

CITEȘTE ȘI: Timișoreanca Brigitte Sfăt a vrut să se sinucidă! Ce vrea să facă după ce a „anulat” divorţul de Ilie Năstase

În capitala Banatului a avut loc o ușoară creștere a prețului mediu solicitat de către vânzători, respectiv un plus de 0,3 la sută, de la 1.200 la 1.204 euro pe metru pătrat util.

Tendința ascendentă a fost susținută, însă, doar de unitățile locative din cadrul noilor ansambluri rezidențiale, care au consemnat un avans de 1,9 la sută, de la 1.184 la 1.206 euro pe metru pătrat util.

Apartamentele vechi, pe de altă parte, s-au depreciat ușor, anume cu 0,2 la sută, de la 1.206 la 1.203 euro pe metru pătrat util.

La nivel național, în timp ce în București și Brașov prețurile solicitate de vânzători au scăzut ușor, în Cluj-Napoca, Iași și Constanța acestea au crescut.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns