La Timișoara funcționează o platformă unică în România pentru o a doua opinie în cazul pacienților

Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara a pus la dispoziția pacienților cu patologii pulmonare (fibroză si alte boli interstițiale), dar și medicilor care doresc să obțină o a doua opinie, o platformă de online de diagnosticare gratuită.

CITEȘTE ȘI: Bani de la stat pentru tineri ca să îşi achiziţioneze un calculator. Până când este valabilă oferta

Diagnosticul este stabilit de o echipă multidisciplinară formată din specialiști în pneumologie și radiologie ai unității sanitare din Timișoara. Pagina de internet ce cuprinde platforma este securizată, iar medicul curant sau pacientul pot încarca rezultatul investigaților imagistice, dar și alte documente medicale pentru obținerea unei a doua opinii.

Utilizatorul își creează un cont, se logheaza cu o parola, care se generează automat și care oferă securizare suplimentară și își introduce datele personale. Informațiile din contul utilizatorului pot fi văzute exclusiv de cel care încarcă informațiile în platformă și de medicii care fac parte din echipa de diagnostic.

“ Pacientul sau medicul acestuia pot săintroducăînplatformă imagini CT,istoricul medical, informații despre alte afecțiuni dar pot să adauge și probele funcționale pe care le-a făcut pacientul de-a lungul timpului, de exemplu, analiza de spirometrie. Odatăfinalizatăaceastăetapă, informațiileintrăînatenția echipei de specialiștiai spitalului nostru care evaluează cazul. În unele situațiisunt solicitate informațiisauinvestigații suplimentare, după care echipanoastră se pronunțăasupra diagnosticului, practic realizează o încadrareînboală. Opinia medicală a echipei de pneumologi și radiologi vine însoțită de recomandări de investigațiiși monitorizare. Nu oferim însă tratament”, spune SL. Dr Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infecțioaseși Pneumoftiziologie Dr. Victor BabeșTimișoara

De asemenea, echipa multidisciplinară oferă informații medicului curant și face recomandări pentru consult.

 

“Pneumonia Interstițială Difuza (PID) reprezintă un grup de peste 200 de afecțiuni respiratorii care afectează structura anatomică a plămânului. Diagnosticarea este dificila din cauza suprapunerii numărului mare de boli care au aceleași simptome. De aceea, diferență o face experiență medicală, îndeosebi în ceea ce privește partea imagistică. Din păcate, unele dintre afecțiuni sunt foarte severe si au o rată de supravițuire medie de 4-5 ani”, spune SL. Dr Diana Manolescu, director medical Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara

De altfel, Clinica de Pneumologie a Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara este Centru de referință prinvind patologia interstițială pulmonară, certificat de Ministerul Sănătății încă din 2019.

Pagina de internet a proiectului poate fi accesată folosind următorul link:

www.pidsecondopinion.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns