La Timișoara, drumul spre „trotuare superbe” trece prin gropi și pavaje ferfeniță

La Timișoara, drumul spre „trotuare superbe” trece prin gropi și pavaje ferfeniță

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a prezentat, ieri, o hartă cu străzile care vor avea parte de trotuare noi, acestea fiind situate, în cea mai mare parte, în zona centrală a orașului.

„A început Trotuariada, iată harta trotuarelor în curs de amenajare cu plăci mari de pavaj. Licitația
a fost făcută de SDM (Societatea Drumuri Municipale – n.r.), iar angajații firmei care livrează plăcile le vor și monta, pentru că este necesar un know-how mai special. Vom avea trotuare superbe, realizate din plăci de pavaj mari, dar și frumoase pe deasupra”, a anunțat Robu.

Pe lista cu arterele care se vor bucura de noile achiziții ale SDM se află Bulevardul Revoluției începând de la Podul Decebal, apoi străzile Michelangelo, Martin Luther, Hector, I.C. Brătianu, C.D. Loga, Mihai Eminescu (cu străduțele adiacente), Regele Ferdinand (până la Podul Maria).

Reamintim că SDM a scos la licitație, la sfârșitul anului trecut, un acord-cadru de furnizare pentru pavale de pavaj premium, cu dimensiunile de 100x200x60 mm și 400x400x60 mm, inclusiv livrarea și montajul. Estimările arată că ar fi nevoie de 15-33.000 de metri pătrați de pavaj pentru trotuarele din Timișoara, pentru care se vor cheltui până la 3,8 milioane de lei (TVA inclus).

În sfârșit, se pare că procedura de achiziție s-a încheiat, însă noile pavele, de calitate „premium”, nu au fost, deocamdată, zărite pe străzile Timișoarei.

În schimb, ignorând demersurile pozitive ale conducerii municipalității, la ora actuală, operatorii de cablu se grăbesc să introducă toate cablurile în subteran, făcând ferfeniță trotuarele din zona centrală a
orașului de pe Bega.

Deși reglementările legale de eliminare a cablurilor de pe stâlpii de iluminat public există de peste zece
ani, abia acum, cu un an înainte de a deveni Capitală Culturală Europeană, în Timișoara se lucrează de zor în acest sens, cu un heirupism mioritic bine cunoscut. După ce sapă trotuarele și ocupă carosabilul și locurile de parcare cu utilajele lor, harnicele firme lasă în urma lor șanțuri astupate cu pământ, numai bune să devină adevărate râuri de noroi în zilele ploioase.

Situația nu dă semne că se va îmbunătăți chiar atât de curând, cu toate că autoritățile dau asigurări că lucrările de reamenajare a trotuarelor vor dura doar câteva săptămâni. Între timp, din păcate, nu au putut fi observați reprezentanți ai furnizorilor de servicii de internet și televiziune tăind cablurile de pe
stâlpi pentru a-i elibera de povară…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns