La Timișoara, doar foamea învinge frica

coada foame

Criza epidemiologică a generat situații foarte interesante din punct de vedere al comportamentului uman. Am văzut, astfel, cum au reacționat oamenii atunci cînd s-au aplicat restricții sub diferite forme, ce modalități de depășire a acestora au găsit și cum s-au poziționat în fața noilor provocări ale vremurilor.

CITEȘTE ȘI: Purtatul măștii și termoscanarea, obligatorii de azi. Ordinul, publicat în Monitorul Oficial

Constatarea generală a fost că lumea a receptat și s-a conformat directivelor impuse de la nivel național sau local, ba chiar mulți au mers și mai departe cu măsurile de precauție, purtând măști și mănuși și atunci când se aflau în spații deschise. Tot în această idee, se observă că nici acum, la mai bine de o săptămână de la încheierea stării de urgență și intrarea în cea de alertă, unde măsurile sunt ceva mai permisive, lumea continuă să se ferească să iasă afară, evită parcurile și chiar și spațiile unde nu se creează aglomerație.

Frica este sentimentul care pare să fii pus stăpânire pe o bună parte a timișorenilor și acest lucru ar putea fi și explicația pentru scăderea numărului de cazuri al celor infectați. Pe de altă parte, observăm un fenomen interesant, apărut în ultimele zile, de la instalarea stării de alertă. Dintr-odată, s-au creat cozi uriașe la unitățile de tip fast-food, o situație care nu s-a manifestat în perioada stării de urgență. Afluența timișorenilor este incredibilă și se creează cozi interminabile, care șochează prin lungimea lor.

De pildă, la un cunoscut fast-food din zona bulevardului Gheorghe Lazăr, unde cei care doresc să cumpere ceva de mâncare o pot face din mașină, cozile sunt până în stradă și aproape că se blochează o bandă de mers. Cei care se încumetă să stea la coadă sunt conștienți că au de așteptat mai bine de o oră pentru a ajunge la geamul de unde pot lua mâncarea, dar, cu toate astea, dau dovadă de multă răbdare. Și mai intereresant este faptul că de la aceeași unitate se pot procura produse alimentare și dintr-un alt loc, unde nu mai trebuie să fii nevoit să mergi cu mașina, așteptând timp îndelungat și consumând combustibil, deci mult mai repede și mai economic.

Totuși, oamenii preferă să nu parcheze, rămânând în mașini tocmai de teama de a nu interacționa cu alte persoane care cumpără de la geam. ”Lumea e foarte precaută, preferă să nu se dea jos din autoturism, chiar dacă oamenii au mai mult de așteptat. Probabil, se feresc să intre în contact cu alte persoane care vin să cumpere de aici și consideră că este mult mai sigur din mașină”, spunea o angajată a restaurantului respectiv.

Foarte mari sunt cozile și la alte unități similare, mulți dintre clienți fiind persoane care nu au îndrăznit să iasă din casă în perioada stării de urgență, iar acum, când deplasările în localitate nu mai sunt îngrădite, au dat buzna la fast-food, unde pot să-și facă unele pofte la care au renunțat multă vreme.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *