La Timişoara au început Zilele Culturale Maghiare: mâncare bună, muzică, filme, un târg meşteşugăresc şi evenimente pentru copii

zilele culturale maghiare

În cadrul celei de-a patra ediții a Zilelor Culturale Maghiare de la Timișoara, pe lângă gastronomie, celor interesați li se propun muzică, filme, un târg meşteşugăresc, evenimente pentru copii şi mai multe dezbateri.

În cadrul festivalului, care are loc în acest weekend, deşerurile vor fi strânse selectiv, iar paharele, farfuriile şi tacâmurile vor fi din materiale reciclabile.

„Scopul este de a arăta lumii, Timișoarei, românilor cum este cultura maghiară. Este un punct de întâlnire a culturilor, este un punct de întâlnire și pentru ungurii din Timișoara, foarte mulți sosind din Germania și din Ungaria în aceste zile. Așa cum am făcut în primii trei ani, calitatea evenimentelor culturale este pentru noi importantă”, a declarat Tamas Peter, consulul onorific al Ungariei la Timișoara.

Festivalul a început cu un spectacol de gală care a avut loc la Opera Română. Târgul meşteşugăresc se întinde pe străzile Mărăşeşti şi Victor Vlad Delamarina, unde au fost întinse peste o sută de standuri cu produse artizanale.

În ceea ce priveşte zona gastronomică, aceasta propune 20 de standuri cu mâncare ungurească pentru toate gusturile, în parcarea de la Modex.

Concertele vor avea loc pe scena din faţa Operei. În program figurează o serie de evenimente care încearcă să readucă la viață parfumul unor vremuri glorioase din istoria Cetății Timișoarei.

Doritorii au prilejul să se întoarcă în timp în Timișoara mijlocului de secol XVI, plimbându-se printre taberele turcilor otomani și ale haiducilor maghiari așezate în parcul Castelului Huniade. Vor avea loc diverse activități de reconstituiri istorice (militare, civile și gastronomice), iar cei interesați pot exersa tirul cu arcul tradițional sub atenta supraveghere a membrilor Asociației Sportive și de Păstrare a tradițiilor ”Losonczy István”.

De asemenea, pe scena din Piața Victoriei au loc spectacole, printre invitați aflându-se ansamblul Duna din Budapesta şi orchestra Göncöl, dansatorii timişoreni de la Eszterlánc, precum și trupele muzicale din Ungaria Hollóének Hungarica, Apacuka, Teddy Queen, Molnar Dixieland Band și Neoton Familia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns