La Timişoara au început mişcările de trupe pe semicerc

SCM Politehnica Timişoara a oficializat, marţi, aducerea a trei jucători, anunţând totodată despărţirea de alţi patru.

Milos Orbovici (sârb, 23 de ani, inter dreapta, a jucat la HC Vrbas şi RK Vojvodina, a bifat 11 prezenţe la naţionala ţării vecine, ultima fiind consemnată în 9 aprilie 2016), Uros Elezovici (sârb, 35 de ani, inter stânga, a jucat la RK Trimo Trebnje, Paris Handball, RK Cimos Koper, Kadetten Schaffhausen, RK Vojvodina şi Lekhwiya Handball Team, are zece meciuri la naţionala ţării sale, cea mai recentă înregistrându-se în 19 ianuarie 2016) şi Didi Hrimiuc (român, 26 de ani, pivot, a jucat la Centrul de Excelenţă Sighişoara, Steaua Bucureşti şi HC Vaslui, convocat la naţionala de tineret a României) sunt primii handbalişti acontaţi în această vară de reprezentanta Timişoarei în Liga Naţională.

Următorul ar putea fi, conform surselor noastre, interul Andrei Grasu, fost jucător la SCM Politehnica. Au părăsit formaţia alb-violetă Filip Lazarov, Marko Simovici, Marko Pejovici şi Ilie Vaidasigan.

„Vor urma şi alte surprize, acestea vor mai depinde de discuţiile cu privire la noua lege a sportului şi de rectificările de buget. În sezonul următor ne vom baza şi pe nucleul vechi al acestei echipe, în frunte cu căpitanul Cristian Fenici.

Nu suntem mulţumiţi cu clasarea din stagiunea încheiată recent şi plecăm la drum cu gândul la podium şi la Cupa României. Încercăm să batem la porţile Europei şi prima dată o vom face cu echipa de băieţi pentru că aici avem deja o expertiză, iar cea de fete abia acum se încropeşte. Mâine voi avea o discuţie cu domnul primar.

Ordonanţa guvernului nu se referă la datoriile acumulate la ANAF. Totul durează în România, nimeni nu sare etapele în ceea ce priveşte construcţiile. Sala <<Constantin Jude>> va intra în renovări în această vară, iar la sala polivalentă a Universităţii Politehnica nu s-a mai avansat cu lucrările.

La toamnă va fi o problemă cu echipele timişorene în ceea ce priveşte spaţiul de antrenamente şi de meciuri, însă nu putem sta încremeniţi în proiect, nu putem aştepta să se construiască săli pentru apariţia unui reviriment sportiv”, a precizat preşedintele SCM Timişoara, Radu Ţoancă.

„Lazarov, Simovici, Pejovici şi Vaidasigan au plecat, le mulţumim pentru colaborare. Nou-veniţii sunt jucători pe care i-am dorit, am încheiat înţelegeri cu ei cu mai mult timp în urmă, au fost precontracte. Mai urmează unul.

În sezonul următor vor fi patru-cinci echipe care îşi propun să câştige titlul şi şapte-opt formaţii care se vor bate pentru medalii. Va fi un campionat destul de strâns. În ceea ce ne priveşte, trebuie să ne dezvoltăm normal, uşor şi natural. Vrem să creştem pas cu pas”, a spus, la rândul său, managerul sportiv al grupării alb-violete, Dan Dumitru.

Şi antrenorul Pero Milosevici a vorbit despre primele mişcări de trupe de la SCM Politehnica: „Le mulţumit celor care au plecat. Sunt mulţumit de achiziţiile făcute, toate echipele se întăresc, trebuie să o facem şi noi. Vrem o clasare pe locurile 1-4 în sezonul regulat şi să prindem Final Four-ul Cupei României. Lucrăm în prezent pentru realizarea acestor obiective în stagiunea următoare. O luăm pas cu pas, avem etape clare de parcurs şi idei concrete. Avem mulţi handbalişti timişoreni în lot, doar Turca mai are un număr mare de localnici în efectiv”.

„Sunt foarte mulţumit că am venit aici şi că voi avea ocazia să lucrez din nou cu antrenorul Pero Milosevici, cu care am mai colaborat la naţionala de juniori. Este o provocare pe care am aşteptat-o cu nerăbdare”, au fost primele cuvinte ale lui Uros Elezovici în calitate de jucător al echipei SCM Politehnica Timişoara.

„Sunt foarte mulţumit de alegerea făcută, ştiu multe despre acest club şi sper să îndeplinesc cerinţele antrenorului, să mă ridic la nivelul aşteptărilor”, a afirmat şi Milos Orbovici. Didi Hrimiuc a spus următoarele: „Mă bucur că fac parte din acest proiect. Îl iau ca pe o provocare şi las evoluţiile mele să vorbească pentru mine”.

Orbovici a semnat pe doi ani, iar ceilalţi doi handbalişti au fost acontaţi pentru un sezon, fiecare având însă opţiune de prelungire a înţelegerii cu formaţia bănăţeană.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.