La Timișoara a fost relaxare cu înghesuială de Ziua Copilului. Foto

zicop 1

Ziua liberă de 1 iunie a constituit un bun prilej pentru timișoreni pentru a-și petrece timpul în familie, într-un mod care ar fi trebuit să fie cât mai plăcut. Din păcate, orașul pare să nu aibă suficiente oferte de distracție, astfel că mai toate punctele de interes pentru cei care au copii mici au fost extrem de aglomerate.

CITEȘTE ȘI: Ninsoare în România, la începutul lunii iunie. Drumarii curăță drumul blocat de zăpadă

În Parcul Copiilor, a cărui intrare ar face de rușine și cea mai săracă localitate din România, municipalitatea a organizat un program distractiv pentru prichindei, cu teatru de păpuși, dans, pictură, muzică și jocuri, care s-au bucurat de interesul părinților și al copiilor. Mai atractive s-au dovedit a fi cursele cu trenulețul și cu caruselul, la care s-au format șiruri lungi în așteptare.

Tot foarte aglomerat a fost și la Iulius Mall, în grădină fiind foarte apreciate caruselul și spectacolele, iar în interior, „Family center”, la intrarea căruia se aștepta și câte o jumătate de oră, de fapt, un loc de joacă imens, cu o suprafață de 1.400 de metri pătrați, deschis pentru public chiar de ieri. Din cauza mulțimii, au existat și prunci care și-au pierdut răbdarea și au început să plângă, precum și părinți nervoși din cauza suprasolicitării. Nimic nu a fost, însă, prea mult sau prea greu pentru a-i bucura pe cei mici de ziua lor, care a venit, în acest an, odată cu noi măsuri de relaxare, după un an și ceva de restricții și de stat în casă.

 

De ce o zi specială?

Aniversarea unei zile dedicate copilului a fost invocată în anul 1925, în cadrul Conferinței Mondială pentru Bunăstarea Copiilor de la Geneva. Decizia introducerii unei zile pentru protecția copiilor a fost adoptată de către Federația Democratică Internațională a Femeilor, în cadrul unei sesiuni speciale din noiembrie 1949, desfășurată la Moscova. Mai târziu, pornind de la ideea de colaborare internațională și conștientizarea problemelor copiilor din întreaga lume, Adunarea Generală ONU a adoptat Rezoluția nr. 836 pentru a proclama la 14 decembrie 1954- Ziua Mondială a Copilului. Adunarea Generală a ONU a recomandat ca toate țările să instituie o Zi Mondială a Copilului și a sugerat guvernelor ca această zi să fie sărbătorită de fiecare țară la o dată pe care o consideră potrivită. România are ziua dedicată copiilor de 1 iunie, iar din 2016, aceasta a fost declarată nelucrătoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “La Timișoara a fost relaxare cu înghesuială de Ziua Copilului. Foto

  1. Buna ziua
    Nu doar acesta fraza „În Parcul Copiilor, a cărui intrare ar face de rușine și cea mai săracă localitate din România” in care spune-ti ca doar intrarea face de rusine Timisoara ci TOT parcul !!!… Caruselul nu functioneaza decit o data pe an intre orele 10 si 15, Acel circuit cu barcute si apa care la fel a functionat doar 5 ore si atunci s-au zgircit la apa si din cauza nivelului scazut al apei barcile ramineau intepenite pe circuit… In rest 364 de zile si 19 ore stau inchise/paragina. Este o rusineeeee. Am mai avut discutii legate de strea parcului cu o persona care seara face curat in parc si mi-a spus ca din ca conducerii este asa… dar nu a specificat care conducere. I-mi doresc sa apuc cindva sa vad un parc functional chiar si cu intrare cu taxa in care copii sa se poata distra. Anul acesta a intrecut penibilul la organizare: sau interzis vanzatori anbulanti (pop-corn, vata pe bat) care sunt in fiecare Duminica in parc cu altii mai jalnici care vindeau in aceleasi conditii si chiar mai jalnice acelasi porcorn si vata pe bat, Sanepidul e fost liber de 1 iunie si trebuiau sa faca si altii vanzari? Nene Fritz poate apuci sa citesti ce am scris si poate la anul sa reuseti sa faci ceva MUULT mai bun decit in 2021..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *