La Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu” a avut loc prima inaugurare a Programului ”Sportul pentru toți” implementat în patru unități de învățământ din Timișoara

La Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu” a avut loc prima inaugurare a Programului ”Sportul pentru toți” implementat în patru unități de învățământ din Timișoara

La Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu” a avut loc prima inaugurare a Programului ”Sportul pentru toți” implementat în patru unități de învățământ din Timișoara.

”Sportul pentru toți”, un program derulat de Decathlon România împreună cu fundațiile comunitare din trei mari orașe din România, a fost marcat, pe 11 octombrie, la Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu”. Alte trei școli din Timișoara au câștigat proiecte de finanțare în vederea susținerii activităților sportive în cadrul acestui program.

CITEȘTE ȘI: Evenimentele culturale ale săptămânii, în organizarea instituțiilor CJ Timiș

Fondurile obținute de școli au avut ca destinație achiziționarea unor componente logistice cu scopul de a asigura accesul elevilor la o gamă variată de activități fizice. La Școala Gimnazială nr. 19 ”Avram Iancu”, spre exemplu, prima unitate de învățământ din Timișoara unde a avut loc inaugurarea facilităților sportive dobândite ca urmare a implementării acestui program – în prezența reprezentantului Fundației Comunitare Timișoara Nicoleta Trifan, a managerului proiectului ”Sportul pentru toți” Karola Kalapati, a inspectorului școlar de sport Flavius Nastor, a directorului adjunct al unității de învățământ Adrian Vărșăndan și a unui reprezentant din partea Primăriei Timișoara-, au fost achiziționate mai multe coșuri de baschet, două mese de ping-pong, o tribună pentru spectatori cu 90 de locuri și, de asemenea, au fost amenajate două mini terenuri de baschet, o pistă de elan, împreună cu o groapă cu nisip pentru săritura în lungime.

Celelalte trei școli din Timișoara, câștigătoare ale acestui proiect, sunt Școala Gimnazială nr. 2 (înlocuirea parchetului deteriorat cu pardoseală adecvată, din covor PVC sportiv), Colegiul Național Bănățean (reamenajarea terenului de baschet al școlii cu gazon sintetic) și Liceul cu Program Sportiv ”Banatul” (reconstrucția și reamenajarea pistei de atletism prin înlocuirea suprafeței de tartan).

”Integrarea sportului în educație are un impact major pentru viitorul copiilor. Spațiile atractive și bine dotate în școli oferă acces tuturor copiilor la activități fizice și sportive. Beneficiile mișcării merg mai departe de sănătatea fizică, construind încredere în sine, capacitate de atenție și reacție, reducerea stresului și abilități de colaborare și de leadership. Programul „Sportul pentru toți”, derulat de Fundația Comunitară București, Fundația Comunitară Timișoara și Fundația Comunitară Brașov împreună cu Decathlon România urmărește crearea unor condiții și contexte mai bune pentru ca cetățenii să poată practica sport din plăcere și în siguranță”, au transmis reprezentanții programului.

În 2022, inițiatorii au făcut echipă pentru a le oferi copiilor și tinerilor facilități sportive atractive în școli și licee, pentru o creștere sănătoasă. Bugetul total al programului a fost de 200.000 de euro. Programul se află la a doua ediție în București și Brașov și la prima ediție în Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *