La șase luni de la începerea anului școlar, s-au semnat contractele pentru distribuirea laptelui, biscuiților și merelor în unitățile de învățământ din Timiș

La șase luni de la începerea anului școlar, s-au semnat contractele pentru distribuirea laptelui, biscuiților și merelor în unitățile de învățământ din Timiș

La șase luni de la începerea anului școlar, s-au semnat contractele pentru distribuirea laptelui, biscuiților și merelor în unitățile de învățământ din Timiș.

Împotmoliți în birocrație, cu tone de hârtii care trebuie avizate și aprobate, cu metodologii care mai de care mai actualizate, concepute în clasicul stil românesc, și în acest an școlar, distribuirea produselor alimentare în școli și grădinițe va începe cu mare întârziere de la debutul anului școlar, respectiv din această lună.

CITEȘTE ȘI: Inaugurare “a la Ceaușescu” la linia de tramvai de pe Bulevardul Cetății

Programului pentru școli al României (finanțat din bugetul Uniunii Europene) de distribuire a laptelui, fructelor și biscuiților în unitățile de învățământ a fost implementat destul de târziu și anul trecut.

Pentru anul școlar 2023/2024, Consiliul Județean Timiș a anunțat pe 16 februarie că a semnat contractele subsecvente pentru furnizarea produselor lactate și a fructelor (lapte UHT și măr), valabile la nivelul județului pentru anul școlar 2023-2024, de care vor beneficia preșcolarii din grădinițele de stat, cu program normal de 4 ore, autorizate/acreditate, precum și cele particulare acreditate, precum și elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și particular.

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș spun că întârzierea semnării contractelor se înregistrează la nivelul întregii țări, motivul fiind legat de schimbările prevederilor legislative.

Contractul pentru distribuirea laptelui a fost semnat cu firma Simultan, iar cel pentru mere, cu societatea AR LINEA TEA. Conform CJT, distribuirea biscuiților a început deja în unitățile de învățământ din Timiș începând cu data de 14 februarie, fiind semnat în acest sens un contract cu firma Biscotto.

Sursa foto: monitorucj.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *