La Șag, alegerile au stârnit un viu interes

Pe ansamblul județului Timiș, cifrele înregistrate aseară, la ora 19, arătau că pe la urne trecuseră 35,41 la sută dintre alegători, unul din cele mai scăzute procente din țară.

Cvasi-interesul pentru scrutinul de duminică nu a reprezentat, însă, o stare de spirit generală la nivelul județului, au fost și localități în care bătălia pentru posturile de „aleși” a stârnit un viu interes în rândul electoratului.

Așa s-a întâmplat la Șag, acolo unde, după patru mandate de primar, Venus Oprea a renunțat să candideze pentru fotoliul de primar, optând pentru un post de consilier local.

„Am mai fost consilier, în perioada 1996-2000, atunci colegii mei m-au ales viceprimar. Și, din 2000 până acum, am câștigat patru mandate de primar. M-am retras, dar nu de tot, rămân în politică, sunt pe lista de consilieri locali, prima poziție”, ne-a declarat Venus Oprea. Plecarea sa a atras în cursă șapte candidați dornici să-i urmeze în funcție. Toți sunt tineri, „până în 50 de ani”- spune edilul-șef, iar lupta lor electorală a stârnit un viu interes în rândul localnicilor. „Eu nu țin minte să mai fi fost așa lume la alegeri. Este ora 18,30 și prezența la vot a trecut, deja, de 50 la sută din numărul alegătorilor înscriși pe liste”, mai spune Venus Oprea, afirmație întărită și de unul dintre jandarmii care păzeau intrarea în Căminul Cultural, locul unde funcționau, duminică, cele două secții de votare deschise în Șag.

„De dimineață e așa agitație. Eu am mai fost prezent și la alte alegeri, dar așa ceva nu am văzut”, ne-a declarat acesta.

La secțiile de votare din Șag sunt arondate și măicuțele de la Mănăstirea Timișeni. Și ele și-au exercitat, duminică, acest drept constituțional. „Am mers la vot în jur de ora 14. Am plecat de aici 26 de persoane”, ne-a precizat stareța mănăstirii, monahia Casiana.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns