La revedere, centura de sud!

centura de sud 1

La sfârșitul lunii trecute, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunța că licitația pentru construirea centurii de ocolire a sudului Timișoarei are un câștigător, firma Tirrena Scavi, care a construit mai multe șosele în țara noastră, inclusiv lotul 2 Timișoara – Lugoj.

Valoarea de semnare a contractului se ridică la 272, 4 milioane de lei, fără TVA. Durata contractului este de 150 luni, din care șase luni pentru proiectare, 24 luni pentru execuţie şi 120 luni perioada de notificare a defecţiunilor (garanţie conform duratei ofertate în cadrul factorului de evaluare).

Varianta de ocolire Timișoara Sud va avea 25,6 kilometri și are ca principal scop fluidizarea traficului intern şi a celui internaţional de tranzit care intră în țară prin zona Stamora Moravița, ajunge în zona Timişoara (pe lângă comuna Giroc) și se îndreaptă către centrul țării.

Nu mai puțin de 12 firme s-au înscris la licitația pentru proiectarea și construirea acestei șosele, procedură începută la 21 aprilie 2017, acum aproape un an. Așa cum era de așteptat, bucuria că există un constructor nu a durat mult, pentru că trei firme au contestat rezultatul licitației, și anume: SC Alpenside SRL, Danya Cebus Rom SRL și Asocierea Trameco SA – Vahostav SK – SC Constructii Erbașu SA – SC Grafic Tends SRL .

În timp ce primele două contestații au fost depuse la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, care are termen de 30 de zile pentru a emite o decizie, cea de-a treia se află la Tribunalul București, ceea ce complică și mai mult situația. Dacă totul mergea strună, șoseaua putea să fie gata la începutul anului 2021. Din păcate, timișorenii își vor putea lua la revedere de la centura de sud, cel puțin deocamdată.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “La revedere, centura de sud!

  1. Va bateti joc daca sunt contestati sa se faca in regim de urgență….acest proiect este de interes national …..nu se nai poate Timisoara este sufocata de tiruri plus soselele sunt stricate ……RUSINE …Timisoara caputala europeana fara centura top 5 orase bine ca are Teleormanul centura noi care cotizam la PIB-ul tari NR 1 ….

  2. Căutați pe net recenzii despre firmele care au făcut contestațiile…. Apropiați a lui Sorin Ovidiu Vântu firma abonata la contracte cu statul…

  3. In locul lui Robu daca eram blocam toate drumurile nationale care intra in Timisoara pana se finaliza centura.
    Dar la cat de bleg este nu poate nici sa scoata capul pe fereastra ca deja adoarme si incepe sa viseze la excursii in tari exotice. Asa ca nu mai are nevoie de centura si noi prostii trebuie sa ne frecam nervii cu traversarea Timisoarei zilnic.

  4. Cand cresc mare ma fac primar … am crescut … mai sunt 2 ani … restul depinde de VOI …eu ma bag, caci m-am saturat de MIZERIE … la momentul oportun voi publica si programul prioritatilor NOASTRE …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *