La Recaș a început recoltarea strugurilor mai devreme ca niciodată

Cramele Recaş din județul Timiș au început recoltarea strugurilor, în acest an, mai devreme ca niciodată.

Directorul general Gheorghe Iova spune că este pentru prima oară când campania, care se află în plină desfăşurare, a început înainte de jumătatea lunii august.

“Am declanșat recoltatul strugurilor pentru vin în această campanie în 9 august. Niciodată nu am recoltat mai repede de 18 august, deci undeva cu nouă zile mai devreme. Sigur, am început cu soiurile mai timpuri, am terminat recoltarea la Pinot Gris și la Pinot Noir. Suntem, în această perioadă, pe recoltatul soiurilor pentru vinurile albe Sauvingon Blanc, Fetească Regală. De asemenea, am recoltat Chardonnay pentru spumante”, spune Gheorghe Iova.

Recoltarea se efectuează mecanizat și numai pe durata nopții.

“Pentru a putea păstra toate aromele, toată fructuozitatea și tot ceea ce este specific pentru a obține un vin de calitate. Mai avem un motiv, acela că recoltăm la 19 – 21 de grade Celsius și în aceste condiții energia pe care noi trebuie să o cheltuim ca să ducem strugurii spre 15 grade Celsius, operația de scădere a temperaturii fiind realizată imediat după zdrobire. Una este să ducem temperatura de la 20 la 15 grade Celsius și cu totul altele ar fi cheltuielile dacă am fi obligați să ducem de la 30 – 35 de grade la 15 grade Celsius”, explică directorul Cramelor Recaș.

Gheorghe Iova preconizeză că recoltarea strugurilor se va încheia peste aproximativ două luni.

 

radiotimisoara.ro

0 Comments

No Comment.