La Pasajul Jiul se sapă din greu

Lucrările la Pasajul Jiul fac pași înainte, acestea fiind finalizate în proporție de peste o treime. Se află în curs, după cum a declarat primarul Nicolae Robu, câteva operațiuni mai delicate.

„Se sapă la patru metri adâncime în partea dreaptă, cum se stă cu fața spre Circumvalațiunii, unde se va realiza lărgirea trecerii pe sub calea ferată, pentru a se face o fundație, un radier care va avea 24 de metri lungime.

lucrari-pasajul-jiul1
Pe acest radier se va construi o casetă ca un U răsturnat, să-i spunem așa, care va fi împinsă apoi, cu ajutorul unui utilaj care i se atașează și care va disloca pământ de sub calea ferată”.

Va urma, la un moment dat, și o întrerupere a traficului feroviar, dar doar pentru o perioadă de două zile, dar se pare că acest moment nu a sosit încă, întrucât ieri un tren tocmai făcea manevre pe pasaj.

Începute în luna iulie a acestui an, lucrările la Pasajul Jiul ar trebui finalizate în termen de 14 luni, adică în toamna anului viitor, când vor exista acolo cinci benzi de circulație.

Autoritățile locale se declară optimiste în privința șantierului, considerând că există șanse ca acestea să fie terminate chiar mai repede.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “La Pasajul Jiul se sapă din greu

  1. Hahahahahahaha… sa speram ca lucrarea nu e facuta in acelasi fel(si de aceleasi firme care nu sunt in staresa faca un drum drept…) ca si pasajul michelagelo, unde si in prezent curge apa ca pe Bega.

Lasă un răspuns