La imobiliare, semne bune anul are… Ce se întâmplă cu preţurile locuinţelor din zona Timişoarei

imobiliară

Începutul anului 2018 pare să consfinţească o tendinţă manifestată încă de la sfârşitul lui 2017 pe piaţa imobiliară. E vorba de o scădere a preţurilor, nu foarte vizibilă, dar certă şi înscrisă clar pe un trend constant.

Dacă în toamna trecută, în zona Timişoarei, valoarea de referinţă era de aproximativ 1.100 de euro/metru pătrat, în ultimele luni s-a ajuns la un preţ de puţin peste 1.000 de euro de lei pe metru pătrat, scăzându-se astfel lei buni.

În acelaşi timp, se cristalizează o regulă oarecum nouă, aceea a obligativităţii prezentării suprafeţei utile de locuit, vizibilă doar în certificatul energetic, care costă câteva sute de lei. Acest document este solicitat de bănci, în funcţie de suprafaţa locuinţei acordându-se creditul financiar.

Modul de acordare al acestora nu mai este atât de avantajos ca în 2017, odată cu epuizarea fondurilor la programul „Prima casă” şi creşterea monedei euro. Aceste două aspecte au diminuat numărul tranzacţiilor încheiate la sfârşitul anului trecut, fapt ce a generat o uşoară scădere a preţurilor, care pare să continue şi în noul an.

Nu la fel se poate spune şi despre situaţia chiriilor, unde preţuruile se măresc de la o lună la alta, odată cu creşterea numărului persoanelor din alte judeţe care vin să muncească în Timişoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns