La graniţa dintre teatru şi film

La graniţa dintre teatru şi film

Teatrul Basca și StageOn vă invită să vizionați ”Turnul #urmatorulnivel”, prima producție aflată la granița dintre teatru și film, în format VR, din Timișoara.

Evenimentul de lansare va avea loc vineri, 17 decembrie, de la ora 18, la centrul cultural Faber (splaiul Peneş Curcanul nr. 4 – 5), urmând ca, în 18 și 19 decembrie, producția să poată fi vizionată gratuit pe platforma www.stageon.ro.

În zilele următoare, între 18 și 22 decembrie, publicul este invitat la Ambasada (str. Anton Seiller) pentru a viziona ”Turnul #urmatorulnivel”. Organizatorii pun la dispoziție două perechi de ochelari VR și căști la fața locului. Durata unei vizionări este de aproximativ 45 de minute și se pot rezerva maxim două locuri pe oră (la cele două perechi de ochelari VR).

Biletele gratuite sunt disponibile online: https://www.eventbrite.com/…/lansare-turnul…

„Şase personaje care nu caută un autor. Caută poate o ieşire, deși, având în vedere că afară e pandemia, au dubii. De fapt au dubii în legătură cu orice. Se află în purgatoriu şi îşi chestionează o viaţă pentru a cărei elucidare nu au găsit în trecut perspectiva potrivită. Au timp acum, în spaţiul intermediar dintre paradis şi infern, să îşi pună întrebările fundamentale asupra sensului trecerii lor prin existenţă.

În <<Turnul #următorulnivel>> ne-am concentrat pe unghiuri multiple, detalierea sau distanţarea, viziunea panoramică sau apropierea până la ultimul amănunt, focalizarea pe individ sau pe dinamica grupului, iar filmarea în 360° îi permite spectatorului să vadă într-un mod inedit cum cele șase personaje își analizează viețile”, transmit organizatorii spectacolului care îi are în distribuţie pe Niko Becker, Robert Copoț, Alina Ilea, Giorgiana Rancov, Costa Tovarnisky şi Ana-Maria Ursu.

Regia este semnată de Alex Mihăescu, scenariul, de Ionuţ Sociu împreună cu Alex Mihăescu şi Teatrul Basca, director de imagine este Cristian Ilea, iar editor imagine, Mihai Lazăr. Sound Design-ul aparţine lui Uţu Pascu, scenografia, Liei Pfeiffer. De integrarea VR s-a ocupat Radu Cernescu, de fotografie Adrian Danciu, iar de imaginile realizate cu drona, Valentin Solomie.

Grip, lumini, captare sunet: Valentin Solomie, Pataki Farkas, Rafael Vasilcin, alpiniști: Adrian-Marius Lăncrăngean şi Cristian-Laurențiu Rus. Spectacolul este o producţie a Teatrului Basca, realizată împreună ciu StageOn şi Asociaţia Prin Banat.

Producția face parte din proiectul cultural Homo Videns, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

CITEŞTE ŞI: Universitatea de Vest din Timișoara, locul 94 în topul celor mai bune universităţi din Europa şi Asia Centrală

Proiectul Homo Videns este realizat de Asociația Solidart, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timişoara şi al Consiliului Local Timişoara. Programul cultural nu reprezintă în mod necesar poziția Primăriei Municipiului Timişoara şi a Consiliului Local Timişoara. Conținutul programului cultural și modul în care rezultatele acestuia pot fi folosite reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorilor și beneficiarului finanțării. Primăria Municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara nu sunt responsabile pentru conținutul materialului și modul în care acesta ar putea fi folosit.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *