La Gătaia, taxele şi impozitele nu cresc

Raul Cozarov

Stabilirea impozitelor și taxelor pentru anul 2016 aduce vești bune pentru locuitorii din Gătaia.

”Cetățenii trebuie să știe că pentru 2016 impozitele și taxele vor rămâne similare cu cele din acest an. Singurele diferențe vor exista acolo unde o impune Codul fiscal, respectiv la clădirile nerezidențiale”, a declarat primarul Raul Cozarov.

De asemenea, consiliul local a aprobat păstrarea bonificației de zece la sută pentru persoanele fizice și de cinci la sută pentru cele juridice, care își achită integral impozitele și taxele aferente anului 2016.

În schimb, pentru o mai mare responsabilizare a cetățenilor, consiliul local a decis ca persoanele care dețin terenuri nelucrate sau clădiri neîngrijite să plătească un impozit de trei ori mai mare.

Prevederea este valabilă atât pentru orașul Gătaia, cât și pentru satele aparținătoare. Criteriile de încadrare în categoria clădirilor şi terenurilor pentru care urmează să se aplice această majorare vor fi stabilite prin hotărâri ale consiliului local.

Pe de altă parte, la Gătaia a fost inaugurată noua staţie de tratare a apei, una extrem de modernă. Noul obiectiv furnizează locuitorilor din Gătaia şi Sculia apă tratată şi verificată din punct de vedere al calităţii.

Legat de acest aspect, primarul Raul Cozarov a declarat: „Orice oraş european trebuie să aibă reţele de apă şi canalizare, pentru a oferi locuitorilor acel minim confort pe care se bazează civilizaţia modernă. Lipsa unei reţele ample de canalizare, pe de o parte, şi subdezvoltarea reţelei de apă, pe de alta, au fost unele dintre motivele pentru care oraşul a bătut pasul pe loc. Însă, în ultimii ani am avut marea şansă de a beneficia de fonduri europene pentru apă şi canal. E bine ca lucrurile să fie făcute aşa cum trebuie şi, chiar dacă va mai dura puţin, la final rezultatele pozitive se vor vedea şi se vor resimţi în viaţa tuturor locuitorilor”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *