La evaluarea națională, subiecte ușoare, dar cu diferite capcane

eval2

4.571 de absolvenți de clasa a VIII-a, dintre cei 4.922 înscriși, au susținut evaluarea naţională, care a început cu proba la limba şi literatura română.

Candidații la evaluarea națională susțin că subiectele nu au fost dificile. Gheorghe P. ne-a spus: ”Sper să iau cel puțin nota opt”.

La subiectul I, copiii au primit un fragment din opera „Ultima cursă” a lui Horia Lovinescu, iar la al II-lea candidații trebuiau să redacteze o narațiune de 150 – 300 de cuvinte, în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură.

Jandarmi din Gruparea Mobilă Timişoara asigură măsuri de ordine publică în zona instituţiilor de învăţământ preuniversitar din municipiul Timişoara unde au loc, în aceste zile, examene în cadrul Evaluării naţionale.

Pentru ca activităţile să se desfăşoare în condiţii de ordine și siguranţă, jandarmii se află în proximitatea centrelor de examinare stabilite la: Liceul „Grigore Moisil”, Liceul cu Program Sportiv „Banatul”, Colegiul Naţional Bănăţean, Liceul Teoretic „Bela Bartok”, Liceul Teoretic „Nikolaus Lenau” și la școlile gimnaziale nr. 6 și 24 și, de asemenea, la Centrul de evaluare constituit la Școala gimnazială nr. 30 din Timișoara.

Profesorii de limba şi literatură română consideră că subiectele nu sunt foarte grele însă au diferite capcane. „Anumite cerinţe îi pot pune în încurcătură pe elevi. Textul dramatic din prima parte este destul de dificil de citit şi înţeles. Nu cred că e foarte bine ales fragmentul pentru că nu explică comportamentul personajului, nu îi sunt motivate reacţiile”, a precizat o profesoară.

Testarea la matematică se va desfășura joi, iar vineri cea de la Limba și literatura maternă. Rezultatele evaluării se vor comunica în data de 25 de iunie, până la ora 12, iar contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 14 – 20. Rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 29 iunie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns