La evaluare, matematica le-a dat bătăi de cap elevilor timișeni

evaluare1

Astăzi, în județul Timiș, s-a desfășurat o nouă testare în cadrul evaluării naționale. A fost proba scrisă la matematică, la care au fost așteptați 4.922 de candidați, dar s-au prezentat doar 4.566 de tineri.

Unul dintre candidați a întârziat și pentru acesta s-a solicitat de la Ministerul Educației un subiect de rezervă. Probele au început la ora 9, iar accesul elevilor în sălile de clasă a fost permis până la ora 8,30. Candidații au avut la dispoziție două ore pentru a putea rezolva trei subiecte mari, care însumau 13 cerinţe.

CITEȘTE ȘI: Perle la Evaluarea Națională: “Timpul verbului “a descoperit” e 1908

Elevii au avut de rezolvat calcule simple, procente, perimetre. Au avut trei figuri geometrice, pentru care au trebuit să calculeze aria totală a unui tetraedru, aria unui triunghi, lungimea unui segment.

În ceea ce privește dificultatea subiectelor, Zeno Blajovan, inspector de specialitate din cadrul Inspectoratului Școlar Județean Timiș, ne-a declarat: ”Un elev care a promovat clasa a VIII-a va rezolva cu ușurință subiectele pentru a obține nota cinci sau șase. În schimb, anul acesta cerințele sunt foarte bine construite, încât să se facă departajarea copiilor pe note, de la șapte la zece”.

Mâine va fi programată ultima testare, cea de la Limba şi literatura maternă.

Rezultatele evaluării se vor comunica în data de 25 iunie, până la ora 12, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 14-20. Rezultatele finale vor fi afişate sâmbătă, 29 iunie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns