La doi pași de Timișoara se prefigurează o importantă zonă de servicii și industrie

mosnita noua 1

Noul plan urbanistic general (PUG) este cel mai așteptat document al unei comune din apropierea Timișoarei. În prezent, elaborarea lui se află în faza de finalizare a părții tehnice. Vor urma organizarea dezbaterii publice și aprobarea lui.

Edilii se așteaptă ca, după extinderea intravilanului, pe care o va cuprinde acest plan, în comuna respectivă, Moșnița Nouă, să apară și primele efecte economice, pentru că documentul amintit prevede o importantă zonă de servicii și de mică industrie.

Kadar Gheorghe„Abia când acest perimetru de dezvoltare va fi disponibil – spune viceprimarul Kadar Gheorghe – vom putea întocmi un buget mărit față de cel actual care este cam a zecea parte din cât are, spre exemplu, comuna Giroc. Efectele nu vor întârzia însă să apară, ele văzându-se într-un an sau doi, după aprobarea noului PUG, pentru că oamenii de afaceri sunt… în blocstarturi”.

Edilul a precizat că nu se doresc industrii poluante în acest perimetru economic. În privința dezvoltării rezidențiale, noua viziune de dezvoltare nu cuprinde alte zone față de cele existente, în care construcțiile de locuințe sunt în curs.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns