La Cinema Timiș, proaspăt renovat cu 23 de milioane de lei, picură apa pe scenă, din tavan (video)

La Cinema Timiș, proaspăt renovat cu 23 de milioane de lei, picură apa pe scenă, din tavan

La Cinema Timiș, proaspăt renovat cu 23 de milioane de lei, picură apa pe scenă, din tavan

Imagini incredibile pe scena cinematografului Timiș, unde picură apă din tavan direct pe scenă, iar femeile de serviciu se chinuie cu mopuri și găleți să spele rușinea. Scenele s-au petrecut sâmbătă, 14 octombrie 2023, seara, la premiera filmului “Libertate”, desfășurată în prezența regizorului Tudor Giurgiu.

Vineri, 13 octombrie, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a postat pe rețelele de socializare un filmuleț, în care joacă rolul gazdei care prezintă noul cinematograf, renovat și dotat cu tehnică scumpă, de ultimă generație. Vineri seara a fost deschiderea oficială, cu sală plină până la refuz, un concert și premiera națională pentru Asteroid City, ultima realizare marca Wes Anderson.

Primarul Dominic Fritz, venit la inaugurare cu fiica sa, recunoștea că Timiș a fost primul cinema unde a vizionat un film în Timișoara. ”Acum 20 de ani veneam aici, cu copiii de la casa din Freidorf să vedem filme cu supereroi. Deschiderea Cinema Timiș înseamnă nu doar reconectarea cu trecutul nostru și al Timișoarei, ci și un nou început. Sunt convins ca peste ani când vom vorbi despre anul Capitalei ne vom aduce aminte și că a fost anul în care vechile cinematografe ale orașului s-au redeschis. Le mulțumesc celor care au lucrat ca astăzi, în inima Timișoarei să fie din nou film pe marele ecran. Sunt încrezător că la fel ca la Cinema Victoria, și la Timiș nu vom avea doar niște ziduri frumos renovate, ci o comunitate vibrantă, iubitoare de filme bune, concerte și cultură”, a declarat, plin de mândrie și entuziasm, Dominic Fritz.

Pentru sâmbătă au fost programate filmele Nuntă pe Bani, cu apreciatul comediant Mircea Bravo, respectiv Libertate, un film românesc de Tudor Giurgiu, ambele deja cu casa închisă. Duminică erau programate proiecția documentarului Playback și filmul artistic Empire of Light. Săptămâna viitoare, alături de Victoria, Timiș va găzdui proiecții din cadrul Festivalului Les Films de Cannes.

Doar că sâmbătă, după vizionarea filmului “Libertate”, când regizorul Tudor Giurgiu era încă în sală, femeile de serviciu adunau de zor, cu mopuri și găleți, apa care se prelingea din tavanul noii construcții. 23 de milioane de lei, bani de la Guvern, au fost alocați pentru proiectul care a dus cinematograful în secolul 21, pentru a putea concura cu cele mai dezvoltate săli de gen de la ”privat”. Acum, sala construită în anii ’80 a fost total transformată. Doar că lucrările, mult întârziate, s-au făcut în grabă iar efectele “cârpelilor” s-au văzut din a doua zi de funcționare.

Sala principală de proiecție are 527 de locuri pe scaune confortabile, iar la subsol, unde a funcționat fostul Club 30, a fost amenajată o sală multifuncțională. Totodată, sunt trei săli mai mici unde pot fi susținute diferite evenimente. Sunetul oferit de sala de proiecție este excepțional, la fel și aparatura de proiecție de ultimul tip, vechile proiectoare cu peliculă fiind acum doar obiect de muzeu.

La Cinema Timiș, proaspăt renovat cu 23 de milioane de lei, picură apa pe scenă, din tavan (video)

Toate aceste motive de laudă pălesc însă în fața realității. La nici 48 de ore de la deschiderea oficială, apa se scurge pe scenă, iar personalul tehnic vorbește și despre alte improvizații, nepermise pentru o sală proaspăt inaugurată, fala primarului, în care s-au investit 23 de milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: Primăria Timișoara plătește pentru digitalizare, dar se laudă că o face cu voluntari


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “La Cinema Timiș, proaspăt renovat cu 23 de milioane de lei, picură apa pe scenă, din tavan (video)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *