Kovesi, avizată în CSM pentru un nou mandat la DNA

Kovesi

Secţia de procurori a Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat în unanimitate numirea Laurei Codruţa Kovesi pentru un nou mandat la şefia DNA.

Laura Codruţa Kovesi a primit aviz favorabil, în unanimitate de la Secţia de procurori a CSM pentru un nou mandat la conducerea DNA.

“Sunt foarte mulţumită de rezultat. Avem toate premisele să credem că DNA va continua munca începută acum câţiva ani”, a declarat ministrul Justiţiei Raluca Prună, după avizarea Laurei Codruţa Kovesi de către CSM.

Laura Codruţa Kovesi, a fost audiată la sediul CSM, unde a declarat că „stabilitatea instituţională a DNA este foarte importantă şi este importantă şi menţinerea cadrului legislativ”.

„Toate aceste rezultate nu ar fi fost posibile fără contribuţia importantă a echipei manageriale şi mi-aş dori ca proiectele managerile să fie implementate cu aceeaşi echipă managerială”, a mai spus Kovesi.

Totodată procurorul şef al DNA, a spus că cererile de apărare a reputaţiei chiar dacă „nu au ca finalitate sancţiun reprezintă un instument important pentru sistemul judiciar şi trebuie menţinut şi folosit”.

„Există şi CNA, care are cam acelaşi rol, dar pentru magistraţi este mai important instrumenul legislativ pe care CSM îl are. Atunci când se stabileşte că afirmaţiile au fost denigratoare şi CSM dă o hotărâre, aceasta ar trebui să fie obligatorie ca şi dreptul la replică, să fie publicată în ziarul sau la postul de televiziune unde s-au făcut afirmaţiile iar în momentul în care hotărârea CSM este adoptată, ar trebui să fie obligatorie”, a mai declarat aceasta.

În ceea ce priveşte scurgerile de informaţii Kovesi recunoaşte că au existat astfel de situaţii din „nefericire” şi că în cazul procurorilor „criteriile de integritate trebuie să fie superioare oricărei categorii”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *