Kosovari depistaţi de poliţiştii de frontieră după intrarea ilegală în România

cetateni kosovo frontiera

Kosovarii le dau de furcă în ultima perioadă poliţiştilor de frontieră din vestul ţării. Cei din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Jimbolia au depistat doi cetăţeni din Kosovo care au încercat să intre ilegal în România din Serbia, pe jos, pe la frontiera verde.

Respectivii, având vârste de 23, respectiv de 29 de ani, au fost opriţi în timp cce se deplasau pe jos, pe câmp, la doar circa 200 de metri de linia de graniţă.

Au fost conduşi până la sediul poliţiei de frontieră, unde au declarat că intenţionau să ajungă, prin România, în ţări din vestul Europei. În timpul cercetărilor, unul dintre bărbaţi a încercat în repetate rânduri să ofere polițiștilor de frontieră suma de 5.600 dinari sârbești și 20 de dolari canadieni.

N-a făcut decât să-şi complice situaţia, deoarece va fi cercetat atât pentru infracţiunea de trecere frauduloasă a frontierei de stat, și pentru dare de mită.

Alți doi cetățeni din Kosovo au fost depistați de grănicerii Sectorului Poliţiei de Frontieră Naidaș, încercând să intre ilegal în România, tot din Serbia, prezentând polițiștilor de frontieră documente de identitate croate false.

Respectivii, de 29, respectiv 36 de ani, au declarat că s-au deplasat pe jos, pe câmp, din Serbia, şi doreau să ajungă în vestul Europei, iar documentele le-ar fi procurat din Kosovo, de la o persoană necunoscută, contra sumei de 180 de euro.

Aveau interdicție de a intra în Spațiul Schengen, aşa şi-au motivat intrarea frauduloasă în România. .

La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, din judeţul Timiş, depistaseră alţi patru cetăţeni din Kosovo care au încercat să intre ilegal în România, din Serbia, aceştia fiind predaţi autorităților de frontieră sârbe, în baza acordului de readmisie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *