Junioarele din Jimbolia n-au secrete pe semicerc

Handbalul din Jimbolia are o frumoasă tradiţie, iar la ora actuală junioarele din micul oraş timişean se află pe val. Mai exact, echipa de junioare 3 este în fruntea clasamentului seriei G, o competiţie regională care înglobează echipe din judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara.

„În lumea noastră, a celor care ne ocupăm de creşterea viitoarelor sportive de performanţă, există şi rivalităţi, dar şi mult respect reciproc. La ora actuală, suntem pe primul loc în serie, cu junioarele 3, înaintea LPS Banatul Timişoara şi LT „Traian Vuia” Reşiţa. Cu cei de la „Banatul” avem o relaţie amicală, ne respectăm mult unii pe alţii, dar rivalitatea mai ascuţită este cu Reşiţa”, ne spune Marian Rică, antrenorul handbalistelor din Jimbolia.

Pentru o localitate mai mică este destul de greu să rupă norii în competiţiile de seniori, dar, iată, cu copiii defilează în acest sport foarte îndrăgit.

„Suntem realişti şi ne dăm seama că sportivele de performanţă pe care le pregătim vor cunoaşte consacrarea la alte cluburi. E normal să se întâmple aşa, pentru că Jimbolia este un oraş mic. Eu sunt implicat în handbalul de la nivel local, trup şi suflet, de trei decenii.

Jucătoarele pe care le-am antrenat evoluează acum prin toată ţara. Am foste eleve la Baia Mare, Reşiţa și Râmnicu-Vâlcea. Marea mea satisfacţie e că mă mai sună din când în când şi îmi fac vizite destul de des. De Crăciun şi de Paşti, la noi în casă nu rămâne nici o prăjitură nemâncată”, ne spune, chiar cu mândrie, Marian Rică, antrenorul ajutat de soţia sa Iren la formarea viitoarelor performere în handbal.

Până una-alta, însă, fetele din Jimbolia sunt clasate înaintea unor cluburi din mari oraşe, precum Timişoara, Reşiţa sau Hunedoara.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns