Județul Timiș, lider în Anul European al Tineretului 2022!

Județul Timiș, lider în Anul European al Tineretului 2022!

Județul Timiș, lider în Anul European al Tineretului 2022!

Cu peste 1.700 de proiecte cu și despre tineri, derulate în calendarul Anului European al Tineretului 2022, județul Timiș se situează pe primul loc în Europa privind politicile de promovare a activităților de acest tip, cu aproape 450 de proiecte, dublu față de cele derulate la Strassbourg, Louxemburg și Brussels. Totodată, prin aceste proiecte desfășurate pe parcursul anului, județul Timiș a contribuit la plasarea României pe locul I în Europa.

 

harta 11 1

Programele pentru tineri au fost derulate de unități de învățământ, instituții cu caracter educațional, asociații etc., o implicare deosebită având-o Fundația Județeană pentru Tineret Timiș, respectiv Centrul de informare Europe Direct Timișoara.

CITEȘTE ȘI: A intrat în vigoare ”Legea laptelui”. Obligații pentru producători, procesatori, comercianți și reguli pentru restaurante

Pentru 2022, Uniunea Europeană și-a propus să evidențieze rolul important pe care îl joacă tinerii în construirea unui viitor mai bun – mai verde, mai incluziv și mai digital.

european 3

Pe parcursul anului, tineri din întreaga Europă au fost încurajați să se implice în diverse acțiuni – educaționale, civice, dezvoltate pe o paletă largă de teme (sănătate, cultură, locuri de muncă, climă etc.), oferindu-le numeroase posibilități de a învăța, de a-și împărtăși opiniile, de a cunoaște oameni.

În total, din ianuarie 2022 până în prezent, pe portalul dedicat (https://youth.europa.eu/year-of-youth_ro ) au fost înregistrate peste 8.000 de activități de acest fel trimise din toate statele participante, lista fiind în continuare deschisă, până la finele anului.

 

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *