În judeţul Timiş există un loc unde oamenii sunt ajutaţi să se regăsească…

voiteg1

La intrare în localitatea Voiteg, se găseşte misiunea KwaSizabantu, numită şi „locul unde oamenii sunt ajutaţi să depăşească obstacolele vieţii” şi în care, în prezent, îşi duc existenţa în jur de o sută de persoane.

Acestea sunt găzduite de preotul evanghelic Hans Koller, majoritatea fiind oameni care au nevoie de sprijin sufletesc pentru o anumită perioadă. Preotul Hans Koller a plecat în Germania, în anul 1980, şi s-a reîntors în România, după un deceniu, cu ajutoare. În 1998 a cumpărat fostul CAP al comunei Voiteg şi a început să pună bazele misiunii.

Astăzi, misiunea cuprinde mai multe pavilioane, o mică fabrică de sucuri naturale din fructe, o grădiniţă, o şcoală, o plantaţie de zmeură de un hectar şi încă 420 de hectare pe care se cultivă cereale.
voiteg 5
Pentru ca misiunea să poată să existe, şi fiecare membru să poată fi întreţinut în cadrul acestei comunităţi, toată lumea îşi aduce aportul muncind. Oamenii cu probleme sunt primiţi pentru o perioadă de maximum trei luni. În timp ce unii pregătesc hrana zilnică, alţii se ocupă de culegerea zmeurei care este procesată şi transformată în gem.

Fiecare se implică în treburile comunităţii. În cadrul misiunii există o fabrică modernă în care se procesează fructele, la ora actuală producându-se doar suc natural de mere. Totul este modern, iar în perioada în care nu sunt mere, se fac diferite gemuri din fructele obţinute în cadrul plantaţiei proprii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “În judeţul Timiş există un loc unde oamenii sunt ajutaţi să se regăsească…

  1. Felicitari preotului ! Dumnezeu sa-i dea putere si har pe mai departe ! Guvernantii nostri se bat de la ciolane !!! Nu fac NIMIC pentru romani.

Lasă un răspuns