Judecătorii timişoreni i-au oferit nopţi mai… răcoroase preşedintelui Consiliului Judeţean Arad

Nicolae Iotcu

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, liberalul Nicolae Ioţcu, reţinut de DNA după ce a fost prins în flagrant când primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri pentru un contract de lucrări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad, a fost arestat preventiv, sâmbătă seară, de Tribunalul Timiş.

Magistraţii Tribunalului Timiş au admis propunerea procurorilor anticorupţie de arestare preventivă pentru 30 de zile a lui Nicolae Ioţcu.

Ioţcu va fi dus în arestul Poliţiei Judeţene Timiş.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad a fost reţinut, vineri seară, de DNA Timişoara, pentru trafic de influenţă, după aproximativ cinci ore de audieri.

Nicolae Ioţcu (PNL), prins în flagrant când primea 10.000 de euro mită de la un om de afaceri, a fost ridicat, vineri după-amiază, de la locuinţa sa din comuna Vladimirescu, unde au avut loc percheziţii, şi a fost dus la DNA Timişoara pentru a fi audiat, la intrarea în sediul instituţiei el refuzând să facă declaraţii de presă. Nicoae Ioţcu a fost însoţit de mai mulţi avocaţi, între care şi Gheorghiţă Mateuţ.

Potrivit unor surse judiciare, flagrantul a fost organizat în faţa locuinţei lui Ioţcu din localitatea Vladimirescu, iar banii i-ar fi fost daţi şefului CJ pentru un contract de lucrări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad.

Procurorii DNA Timişoara au făcut percheziţii, vineri, la biroul lui Ioţcu de la CJ Arad şi la locuinţa acestuia

Sursele citate au precizat că Nicolae Ioţcu este acuzat de trafic de influenţă, întrucât şi-ar fi exercitat influenţa în cadrul procedurii organizate la Consiliul Judeţean Arad pentru atribuirea unui contract privind dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă unei asocieri de două firme.

„Şi-a exercitat influenţa în cadrul procedurii organizate la nivelul Consiliului Judeţean Arad pentru atribuirea, în anul 2014, a contractului de achiziţie publică privind «Furnizarea în leasing de echipamente medicale pentru dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad», pentru ca acest contract să fie câştigat de asocierea în participaţiune a două firme, ceea ce s-a şi întâmplat, deoarece caietul de sarcini a fost întocmit în favoarea acestora”, susţineau sursele citate.

Valoarea contractului a fost estimată la peste 1.600.000 de euro.

Sursele citate arătau că, în 22 iulie, Ioţcu a primit, printr-un intermediar, suma de 35.000 de lei, iar vineri a primit încă 10.000 de euro de la reprezentantul uneia dintre firmele care au câştigat procedura privind contractul de achiziţie de la SJU Arad.

Conform surselor citate, şeful CJ Arad ar fi urmat să mai primească, în august, 20.000 de euro de la reprezentantul celeilalte firme.

Tot vineri, senatorul PNL Cristian Bodea a declarat că preşedintele CJ Arad Nicolae Ioţcu va fi suspendat automat din PNL, potrivit statutului partidului.

Nicolae Ioţcu este preşedinte al Consiliului Judeţean Arad din anul 2008. Anterior, în perioada 2004-2008, el a fost senator din partea PDL.

mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *