Judecătoria inexistentă dintr-un oraş din Timiş ar putea deveni arhivă

cladire jimbolia

Despre sediul judecătoriei din Jimbolia, care nu a funcționat niciodată ca instanță, au curs râuri de cerneală.

În 1999, Ministerul Justiției a decis să înființeze o instanță de judecată în oraș, având în vedere numărul mare de solicitări venite din partea localnicilor care, în lipsa unei astfel de instituții, erau obligați să parcurgă zeci de kilometri pentru a-și căuta dreptate la alte instanțe.

adriana stoicescuConstrucția sediului Judecatoriei Jimbolia a început în 2003 și s-a finalizat în 2006, cu o investiție de circa 500.000 de euro din bugetul statului. Nu a avut niciodată activitate, deoarece Ministerul Justiției 9în fruntea căruia s-au perindat mai mulți miniștri) nu a aprobat un plan de funcții pentru această instanță.
CITEŞTE ŞI: Cunoscut om de afaceri și politician, găsit SPÂNZURAT în podul restaurantului

De atunci, însă, în fiecare an, Tribunalul Timiș suportă costurile cu întreținerea ei, pentru că, din punct de vedere juridic, clădirea se află în subordinea sa. de-a lungul timpului, au început să se contureze mai multe variante privind funcționalitatea imobilului.

La un moment dat, primăria din Jimbolia a solicitat Ministerului de Justiție să fie trecut în patrimoniul orașului, pentru a-și schimba destinația în folosul cetățenilor, dar nici până în prezent nu s-a primit un răspuns.

Edilii locali se gândeau, la vremea respectivă, să o transforme fie în centru pentru bătrâni, fie în bibliotecă sau să mute acolo o parte din activitatea primăriei. În 2013, a fost lansată și ideea înființării unui penitenciar, care, evident, nu s-a concretizat.

Președinta Tribunalului Timiș (foto), judecătorul Adriana Stoicescu, a afirmat că intenționează să depună diligențele necesare pentru ca Ministerul Justiției să aprobe ca în aceea clădire să se depoziteze arhiva veche a instanțelor care funcționează în Palatul Dicasterial.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *