Asfaltul câștigă teren în localităţile din Timiş

În procesul de urbanizare a localităților, o componentă importantă o constituie modernizarea drumurilor, adică asfaltarea lor. Cu doar 0,5 kilometri de asfalt în anul 2012, Recașul are acum deja 28 de kilometri de străzi asfaltate.

Această lungime reprezintă 80 la sută din cea totală a străzilor. Prin urmare, chiar dacă și-ar dori să redevină comună, orașul a parcurs în doar cinci ani, cel puțin în privința străzilor, o evoluție de invidiat pe calea modernizării sale. Ar mai trebui menționat și un alt amănunt, și anume că Recașul, pe lângă oraș, mai are de administrat alte șase localități rurale, respectiv Izvin, Bazoș, Herneacova, Stanciova, Petrovaselo și satul pe cale de dispariție Nadăș.

Pe lângă modernizarea străzilor, în aceeași perioadă s-a reușit și asfaltarea drumurilor de legătură dintre reședința administrativă și localitățile aparținătoare, dar și renovarea principalelor obiective publice (școli, grădinițe, cămine culturale) din centrele lor civice.

În 2017, ne spune primarul Teodor Pavel, asfaltarea străzilor din Recaș se va încheia, investiția fiind suportată din bugetul local. De asemenea, în acest an, și la Izvin, unde proporția de modernizare a străzilor la această oră este similară cu cea din oraș, se va finaliza asfaltarea.

Alte două proiecte de modernizare de străzi se află în lucru, respectiv pentru satele aparținătoare Herneacova și Stanciova, urmând a fi depuse în vederea obținerii de finanțare europeană sau guvernamentală. Satul Petrovaselo are și el rezolvată problema carosabilului în proporție de 80 la sută, iar pentru Bazoș există un proiect în lucru.

Doar Nadășul va rămâne cu drumuri pietruite. Cum orașul Recaș are cea mai mare întindere administrativă dintre toate unitățile teritoriale din județul Timiș, acest stadiu al modernizării este unul foarte bun, iar meritul, al edililor.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns