Jeff Bezos, călătorie istorică de 10 minute în spaţiu. Prima reacție la întoarcerea pe pământ. Video

Jeff Bezos, călătorie istorică de 10 minute în spaţiu. Prima reacție la întoarcerea pe pământ. Video

Compania Blue Origin a lui Jeff Bezos, cel mai bogat om al lumii, a lansat marți prima sa misiune cu echipaj uman, în scop turistic. Capsula New Shepard s-a întors pe pământ cu bine după o călătorie de 10 minute, conform observatornews.ro.

După ce a aterizat în siguranță pe Pământ, Jeff Bezos a putut fi auzit spunând în interiorul capsulei că a fost „cea mai tare zi”. I-a spus aviatoarei Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, că această călătorie a fost „incredibilă”, iar ea a răspuns „A fost!”.

Capsula a aterizat cu bine după o călătorie de 10 minute. Înainte de a lovi pământul, capsula a folosit un „sistem retrothrust”, care creează o pernă de aer sub vehicul pentru a amortiza impactul cu pământul. Mai mult, fiecare dintre scaunele pasagerilor au dedesubt mecanisme de absorbție a șocurilor. Un expert a descris aterizarea ca fiind ”ușoară”, „ca și cum ai sta pe un scaun”.

Jeff Bezos, fratele său Mark Bezos, aviatoarea Wally Funk și Oliver Daemen au fost cei care au călătorit în spațiu cu New Shepard.

Foto: observatornews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns