Jasmina Ciocoiu, campioană şi vicecampioană mondială la kick-boxing!

Jasmina Ciocoiu 1

Jasmina Ciocoiu, una dintre marile speranţe ale kick-boxing-ului din vestul ţării, a devenit campioană şi vicecampioană mondială la Roma!

Sportiva legitimată la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a obţinut centura mondială la low-kick şi medalia de argint la K-1 în limitele categoriei 55 de kilograme.

Ea a concurat la categoria de vârstă 13-15 ani şi a fost însoţită în capitala Italiei de antrenorul principal Cristian Stoenescu şi de tatăl ei, Marius Ciocoiu, responsabil cu pregătirea fizică.

Jasmina are 14 ani şi a bifat la Roma cel mai bun rezultat din carieră. A disputat cinci meciuri, în proba de K-1 a fost învinsă în finală de o olandeză, iar la low-kick s-a impus în faţa unei alte luptătoare batave, într-o cuşcă de MMA.

Au participat 500 de sportivi, repartizaţi în trei ringuri (unul în aer liber) şi o cuşcă de MMA.

Mondialul de kick-boxing de la Roma s-a adresat categoriilor de vârstă copii, juniori şi seniori.

Jasmina Ciocoiu 2„Jasmina a început pregătirea specifică pentru această competiţie după Cupa Mondială din Ungaria, dar a fost o jumătate de an încărcată cu antrenamente având în gând mondialul de kick-boxing de la Roma. Ne-am dorit ca ea să atingă vârful de formă în Italia. Ca părinte, sunt foarte încântat de această performanţă, munca ei a dat roade. Sunt fericit de două ori, un alt motiv fiind acela că a încheiat anul şcolar premiantă, a avut media generală peste 9. Se antrenează în şase zile din şapte, doar duminica face pauză. Pune accent şi pe sport, şi pe învăţătură”, ne-a declarat Marius Eugen Ciocoiu, tatăl sportivei din Moşniţa Nouă.

Pentru Jasmina Ciocoiu urmează o pauză de două săptămâni, după care va începe pregătirea pentru provocările toamnei – un grand-prix la Braşov (25 august), o competiţie la Târgovişte (26-27 octombrie), Cupa Moşniţa (în octombrie şi noiembrie, pe durata a şapte weekend-uri) şi posibil o confruntare între România şi Anglia la K1 şi box.

Anul viitor, ea va debuta în competiţiile de box, unde va reprezenta LPS Banatul Timişoara. Din staff-ul său va face parte şi fostul pugilist Florin Noje, un real câştig pentru tânăra sportivă de la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.