Jasmina Ciocoiu, campioană şi vicecampioană mondială la kick-boxing!

Jasmina Ciocoiu, una dintre marile speranţe ale kick-boxing-ului din vestul ţării, a devenit campioană şi vicecampioană mondială la Roma!

Sportiva legitimată la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii a obţinut centura mondială la low-kick şi medalia de argint la K-1 în limitele categoriei 55 de kilograme.

Ea a concurat la categoria de vârstă 13-15 ani şi a fost însoţită în capitala Italiei de antrenorul principal Cristian Stoenescu şi de tatăl ei, Marius Ciocoiu, responsabil cu pregătirea fizică.

Jasmina are 14 ani şi a bifat la Roma cel mai bun rezultat din carieră. A disputat cinci meciuri, în proba de K-1 a fost învinsă în finală de o olandeză, iar la low-kick s-a impus în faţa unei alte luptătoare batave, într-o cuşcă de MMA.

Au participat 500 de sportivi, repartizaţi în trei ringuri (unul în aer liber) şi o cuşcă de MMA.

Mondialul de kick-boxing de la Roma s-a adresat categoriilor de vârstă copii, juniori şi seniori.

„Jasmina a început pregătirea specifică pentru această competiţie după Cupa Mondială din Ungaria, dar a fost o jumătate de an încărcată cu antrenamente având în gând mondialul de kick-boxing de la Roma. Ne-am dorit ca ea să atingă vârful de formă în Italia. Ca părinte, sunt foarte încântat de această performanţă, munca ei a dat roade. Sunt fericit de două ori, un alt motiv fiind acela că a încheiat anul şcolar premiantă, a avut media generală peste 9. Se antrenează în şase zile din şapte, doar duminica face pauză. Pune accent şi pe sport, şi pe învăţătură”, ne-a declarat Marius Eugen Ciocoiu, tatăl sportivei din Moşniţa Nouă.

Pentru Jasmina Ciocoiu urmează o pauză de două săptămâni, după care va începe pregătirea pentru provocările toamnei – un grand-prix la Braşov (25 august), o competiţie la Târgovişte (26-27 octombrie), Cupa Moşniţa (în octombrie şi noiembrie, pe durata a şapte weekend-uri) şi posibil o confruntare între România şi Anglia la K1 şi box.

Anul viitor, ea va debuta în competiţiile de box, unde va reprezenta LPS Banatul Timişoara. Din staff-ul său va face parte şi fostul pugilist Florin Noje, un real câştig pentru tânăra sportivă de la CSC Ghiroda şi Giarmata Vii.

 

0 Comments

No Comment.