Izolarea și-a pus amprenta în mod nefast pe sănătatea oamenilor

Perioada de izolare pentru persoanele cu COVID a fost redusă: 7 zile pentru nevaccinaţi, 5 zile pentru vaccinaţi

În perioada stării de urgență, oamenii care au sunat la liniile telefonice puse la dispoziție de către Departamentul pentru Situații de Urgență, în parteneriat cu Asociația Proacta EDU, au reclamat atacuri de panică, situații de depresie și anxietate, teama de boală, teama că nu mai există locuri în spitale, teama de a nu-i pierde locul de muncă. De asemenea, sesizările privind violența domestică au fost mai multe, comparativ cu aceeași perioadă de anul trecut.

“Top trei pentru care am fost sunați: în primul rând atacurile de panică, apoi situații de depresie și situații în care anxietatea era mai crescută. Teama de boală, teama că ar putea să nu mai existe locuri în spitale, teama de a nu-și pierde locul de muncă, teama de a nu-i pierde calitatea vieții, teama că nu va mai fi viața la fel ca înainte, au fost foarte multe temeri”, a declarat Nicoleta Larisa Albert, psiholog și președinte al Asociației Proacta EDU.

La acest serviciu au fost înregistrate 1.600 de apeluri, cu 11.000 de minute de convorbire. Și Asociația Telefonul Copilului a înregistrat mai multe apeluri, în cadrul cărora a fost acordată consiliere psihologică.

CITEŞTE ŞI: Sexul la lucru, în fișa postului

Au fost foarte multe situații în care copiii s-au simțit triști, i-  cuprins pe mulți dintre ei depresia, de asemenea gândurile suicidare. Adaptarea la învățământul online nu a fost una ușoară pentru ei, mulți dintre ei au avut dificultăți în ceea ce privește asimilarea cunoștințelor și foarte multe temeri în ceea ce privește examenele pe care aveau să le susțină, au precizat reprezentanții Asociației Telefonul Copilului.

Potrivit Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, sesizările privind violența domestică au fost mai multe în perioada stării de urgență, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2019.

De asemenea, specialiștii din cadrul Clinicii Aliat care lucrează cu persoanele care dezvoltă dependențe de anumite substanțe susțin că în perioada de izolare românii au consumat mai mult alcool, față de obicei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *