Italia elimină interdicțiile impuse angajaților nevaccinați din sănătate

Italia elimină interdicțiile impuse angajaților nevaccinați din sănătate

Italia elimină interdicțiile impuse angajaților nevaccinați din sănătate.

Italia pune capăt interdicției impuse angajaților din sănătate nevaccinați împotriva Covid. Măsura este motivată de deficitul îngrijorător de personal medical, alături de scăderea numărului de cazuri de coronavirus.

CITEȘTE ȘI: Parcul Botanic va fi redeschis în 4 noiembrie

Angajații din sănătate – medici și asistente – suspendați pentru că nu sunt vaccinați împotriva Covid-19 vor fi în curând repuși în funcții, a declarat vineri noul ministru al sănătății, Orazio Schillaci, citat de Reuters.

Măsura este motivată de un deficit îngrijorător de personal medical, împreună cu scăderea numărului de cazuri de Covid-19.

Noul guvern va anula, de asemenea, amenzile impuse tuturor persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani care nu s-au vaccinat, a adăugat el.

„Este în curs de finalizare o măsură care va permite reintegrarea în serviciu a personalului sanitar care face obiectul unei proceduri de suspendare pentru nerespectarea obligativității vaccinării înainte de data de expirare a suspendării”, a precizat ministerul.

Italia a fost una dintre țările cele mai afectate de pandemie, cu aproape 179.000 de decese, potrivit cifrelor Organizației Mondiale a Sănătății.

Guvernul fostului prim-ministru Mario Draghi făcuse vaccinarea obligatorie pentru profesori și lucrătorii din domeniul sănătății în 2021 și a extins-o la toate persoanele de peste 50 de ani în luna ianuarie a acestui an.

Un refuz ducea la suspendarea de la serviciu fără plată pentru angajații din sectorul public, în timp ce cei cu vârste de peste 50 de ani riscau amenzi de 100 de euro.

În plus, Ministerul Sănătății din Italia va suspenda publicarea zilnică a cazurilor noi, a spitalizărilor și deceselor. De acum înainte, informațiile vor fi publicate săptămânal.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Italia elimină interdicțiile impuse angajaților nevaccinați din sănătate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *