Italia: date „îngrozitoare” despre numărul noilor infecţii, ministrul Sănătăţii cere lockdown

coronavirus 50

Noile date din Italia privind infecţiile cu COVID-19 sunt „îngrozitoare”, iar ministrul italian al Sănătăţii a spus că autorităţile mai au la dispoziţie doar două zile pentru a aproba restricţii mai severe şi să instituie un lockdown pentru a opri răspândirea virusului, informează Agerpres.

Italia a înregistrat duminică aproape 32.000 de noi contaminări, cel mai mare număr zilnic de la declanşarea pandemiei, şi circa 300 de noi decese cauzate de COVID-19.

În total, numărul de italieni care au murit până în prezent de COVID-19 a ajuns la 38.618.

„Avem 48 de ore pentru a încerca să aprobăm o nouă înăsprire a restricţiilor, este vorba de prea mulţi oameni, victime ale noului coronavirus”, a spus ministrul Roberto Speranza, citat de Corriere della Sera.

Un nou lockdown pare a fi singura opţiune pentru a reduce numărul de contaminări şi decese, a spus ministrul, însă există încă îndoieli în legătură cu modul în care ar trebui gestionate şcolile şi îmbunătăţite condiţiile din transportul public.

Săptămâna trecută, guvernul italian condus de premierul Giuseppe Conte a impus restricţii în domeniul afacerilor, ordonând ca restaurantele şi barurile să nu mai primească clienţi după orele 18:00 şi închiderea totală a sălilor de fitness, de cinema şi a teatrelor, în încercarea de a stăvili această resurgenţă accelerată a coronavirusului.

Numeroase oraşe şi regiuni, inclusiv Lombardia, cea mai afectată de pandemie, au interzis de asemenea circulaţia locală pe timpul nopţii.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Italia: date „îngrozitoare” despre numărul noilor infecţii, ministrul Sănătăţii cere lockdown

  1. Situatia este cu adevarat disperata in Italia. De exemplu in provincia Modena unde locuiesc eu s-au inregistrat ieri 6 decese:5 barbati de 96, 93, 75, 72, 68 de ani si o femeie de 93 de ani. Moare lumea pe capete, n-au mai murit asa de la gripa spaniola din 1918.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *