Italia a schimbat regulile în campania de vaccinare a copiilor

Se închid încă trei centre de vaccinare. Peste 114.000 de timișeni au făcut doza booster, iar 415 copii cu vârste între 5 și 11 ani au fost imunizați

Italia permite de luni vaccinarea copiilor cu vârste între 12 şi 18 ani fără programare. Italia a vaccinat până acum 23% din totalul copiilor eligibili. Italia a schimbat regulile în campania de vaccinare a copiilor împotriva Covid-19. De luni, cei între 12 şi 18 ani nu mai au nevoie de programare pentru a se imuniza.

Prin această prioritate la vaccinare, autorităţile vor să dea un impuls în vaccinarea copiilor înainte de începerea şcolilor.

Italia a început să vaccineaze populaţia între 12 şi 19 ani de la începutul lunii iunie şi a imunizat complet până acum peste 1,7 milioane de persoane, echivalentul a 23% dintre cei eligibili.

CITEȘTE ȘI: Autorităţile din Timiş se pregătesc pentru valul patru de coronavirus

Mai mult, Italia are în vedere pentru perioada următoare şi vaccinarea celor sub 12 ani, deoarece răspândirea virusului în rândul copiilor va fi de neoprit după deschiderea şcolilor, spun guvernanţii.

Institutul Superior de Sănătate din Italia a publicat recent concluziile unui studiu cu privire la eficacitatea vaccinului şi a arătat că 99% dintre decesele Covid din Italia din februarie şi până în prezent nu erau vaccinaţi complet, conform Mediafax.

Foto: Wanted in Rome


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns