Italia a decis relaxarea restricțiilor anti-COVID. Când vor deveni operaționale noile măsuri

Italia ar putea deveni prima țară din Europa care impune obligativitatea vaccinării antiCovid pentru populație. Ce anunț a făcut premierul

Italienii au primit vești bune din partea Guvernului. Premierul a anunțat că restricțiile impuse în timpul pandemiei vor fi relaxate treptat începând cu finalul acestei luni. Restaurantele vor fi redeschise la exterior, iar elevii și studenții se întorc la cursuri, relatează Realitatea PLUS.

CITEȘTE ȘI: Plimbări gratuite pe Lacul Surduc

Premierul Mario Draghi a transmis că primele restricții vor fi ridicate pe data de 26 aprilie. Vestea a fost primită cu brațele deschise de către patronii de restaurante și cafenele.

„Prioritate vor avea activitățile la exterior, de exemplu restaurantele vor putea redeschide pentru mesele de prânz și cine. Vom pune accent și pe învățământ. Școlile, la toate nivelurile, vor fi redeschise cu prezență fizică a elevilor în zonele galbene și portocalii”, a afirmat premierul Italiei.

Pe lângă redeschiderea restaurantelor și schimbările în învățământ, restricțiile vor fi relaxate și în ceea ce privește circulația. Astfel, va fi permisă din nou deplasarea între regiuni, cu excepția celor roșii și se va putea practica sportul în aer liber.

Tot în aer liber vor putea fi organizate și spectacole. Cu toate acestea, rămân în vigoare măsuri precum purtarea măștii și distanțarea fizică. Autoritățile au promis totodată și o accelarare a campaniei de vaccinare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns