”Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România” va fi studiată în școli

Revoluției

Proiectul de lege pentru introducerea disciplinei despre Revoluţia din 1989, iniţiat de deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea, a fost adoptată cu vot final în Camera Deputaţilor, miercuri.

Proiectul a fost adoptat de deputați cu 215 voturi, 17 împotrivă şi 44 de abţineri și urmează să intre în dezbaterea Senatului. Proiectul legislativ prevede introducerea cursului «Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România» începând cu anul şcolar 2023-2024.

”După mai bine de treizeci de ani de la Revoluţia Română din 1989, devine absolut necesar ca elevii să beneficieze de o disciplină înscrisă în ciclul liceal, prin care să fie evocate schimbările de regim produse în decembrie 1989, datorate curajului iniţial al timişorenilor eroi care au pornit Revoluţia ca mişcare socială şi politică”, susține inițiatorul proiectului de lege, deputatul PNL, Marilen Gabriel Pirtea.

Potrivit deputatului, propunerea legislativă privind introducerea în curricula şcolară de liceu a cursului «Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România» a fost dezbătută în plenul Camerei Deputaţilor, în forma sa finală, rezultată din dezbaterile comisiilor de specialitate.

Parlamentul a votat introducerea disciplinei ”Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România” în şcoli

”Ca deputat, cadru universitar şi timişorean, sunt deosebit de onorat pentru întrunirea unei majorităţi a voturilor în Camera Deputaţilor, favorabile pentru introducerea acestei discipline.

CITEȘTE ȘI: Cresc salariile în România. Guvernul a pregătit Ordonanţa privind majorarea veniturilor angajaţilor fără să plătească taxe şi impozite

Noua disciplină «Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România», astăzi legiferată şi trimisă Senatului, răspunde unei necesităţi obiective, aceea de a le oferi tinerilor instrumentele utile pentru educaţia lor civică, respectiv un set de conţinuturi didactice orientate cu precădere către cel mai important moment revoluţionar al istoriei noastre recente.

Noţiunile, informaţiile şi mărturiile obiective despre istoria noastră recentă sunt de neînlocuit pentru formarea completă a elevilor, viitori cetăţeni conştienţi de etapele semnificative care au fondat destinul democratic al României”, subliniază deputatul PNL Timiş, Marilen Gabriel Pirtea.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns