Cresc salariile în România. Guvernul a pregătit Ordonanţa privind majorarea veniturilor angajaţilor fără să plătească taxe şi impozite

Românii din străinătate au trimis peste 1,7 miliarde de euro în țară în primele patru luni ale acestui an

Salariile românilor ar putea creste cu 200 de lei. Guvernul a pregătit ordonanta prin care angajatorii vor putea majora salariile voluntar, cu 200 de lei, fără să plătească taxe si impozite pe această sumă.

Cresc salariile în România. Guvernul a pregătit Ordonanţa care prevede majorarea voluntară cu 200 lei a veniturilor angajaţilor fără să se plătească taxe şi impozite suplimentare.

Propunerea de majorare a salariului cu 200 lei fusese anunţată încă de la începutul lunii aprilie de către preşedintele PSD Marcel Ciolacu.

„Este o propunere din partea IMM-uri dacă se mărește salariul minim cu 200 de lei, atunci cele 200 de lei să nu fie impozitate cu CAS și CASS. Toate aceste discutii nu se fac intr-un glob, nici la Parlament, nici la coaliție, nici la Guvern. Ele au o discuție și cu partenerii sociali. (…) Oricum trebuie venit cât mai repede cu aceste măsuri”, a declarat Marcel Ciolacu.

Cresc salariile în România. Guvernul a pregătit Ordonanţa privind majorarea veniturilor angajaţilor fără să plătească taxe şi impozite

Ulterior, şi ministrul Familiei, Gabriela Firea, explica că propunerea PSD „similară cu cerințele marilor sindicate, are în vedere necesitatea ca oamenii să poată face față, cât de cât, avalanșei scumpirilor”.

CITEȘTE ȘI: Mama din Timișoara care s-a aruncat de pe bloc cu cei 2 copii a premeditat gestul

„Insistăm ca salariul minim să fie majorat cu 200 de lei net, bani care să rămână efectiv în buzunarul oamenilor. Ar însemna o creștere a venitului cu aproape 15%, aproape dublu față de varianta guvernului.

Propunerea noastrā, similară cu cerințele marilor sindicate, are în vedere necesitatea ca oamenii să poată face față, cât de cât, avalanșei scumpirilor”, a scris Gabriela Firea, pe Facebook.

„Creșterea salariului minim trebuie să fie mai consistentă! Propunerea PSD este mult mai aproape de nevoile românilor. România are unul dintre cele mai mici salarii minime europene și unul dintre cele mai mari prețuri la energie”, a mai spus Gabriela Firea, conform romaniatv.net.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns