Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România, nouă disciplină la liceu. E doar opţională…

Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România, nouă disciplină la liceu. E doar opţională...

Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România, nouă disciplină la liceu. E doar opţională…

Elevii din ultimul an de liceu vor studia, opțional, o nouă disciplină, respectiv „Istoria Revoluției din 1989 și a schimbării de regim din România”. Legea a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Legea promulgată vineri de președintele Klaus Iohannis are ca obiect de reglementare introducerea în curricula școlară/planurile-cadru de liceu a disciplinei „Istoria Revoluției de la Timișoara din 1989 și a schimbării de regim din Decembrie 1989 în România”, în scopul asigurării unei bune informări a elevilor despre cel mai important moment revoluționar al istoriei noastre recente, se menționează în raportul comisiei de specialitate din Camera Deputaților.

Programa școlară, manualele, materialele didactice și metodologiile specifice pentru această disciplină se vor elabora de către Ministerul Educației, în colaborare cu reprezentanții organizațiilor de revoluționari.

Cadrele didactice care predau disciplina pot beneficia de pregătire profesională și cursuri de perfecționare de specialitate.

Legea a fost promulgată, vineri, de președintele Klaus Iohannis.

CITEŞTE ŞI: Un elev de 12 ani a mers la şcoală cu un pistol cu bile. Școala a anunțat poliția după o lună de la incident

Legea, inițiată de parlamentarul PNL Marilen Pirtea, a fost adoptată în Camera Deputaților cu 215 voturi „pentru”, 17 „contra” și 44 de abțineri. la Senat a fost adoptată cu 103 voturi favorabile, trei împotrivă și o abținere, conform Mediafax.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *