Un elev de 12 ani a mers la şcoală cu un pistol cu bile. Școala a anunțat poliția după o lună de la incident

Un elev de 12 ani a mers la şcoală cu un pistol cu bile. Școala a anunțat poliția după o lună de la incident

Un elev de 12 ani a mers la şcoală cu un pistol cu bile. Școala a anunțat poliția după o lună de la incident

Un elev din Ploieşti a mers la şcoală cu un pistol cu bile, pentru care nu este nevoie de autorizare. Reprezentanţii şcolii au anunţat Poliţia, dar la peste o lună de la comiterea faptei, relatează News.ro.

Potrivit datelor furnizate, vineri, de Poliţia judeţeană Prahova, reprezentanţii unei şcoli au anunţat, joi, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 3 Poliţie Ploieşti, despre faptul că un elev s-a prezentat la unitatea de învăţământ având la el un pistol cu bile din plastic.

CITEȘTE ȘI: Teste gratuite pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin, într-o localitate timișeană

Fapta a avut loc în luna septembrie, iar profesoara care a confiscat atunci pistolul, considerând că este jucărie, nu a anunţat Poliţia, însă o colegă a decis să sune la autorităţi, la peste o lună de la incident, pentru a clarifica situaţia.

„Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, au identificat apelanta, care a declarat faptul că în luna septembrie 2022, un alt cadru didactic ar fi confiscat un pistol cu bile de la un elev în vârstă de 12 ani, neanunţând la acel moment organele de poliţie.

În urma verificărilor efectuate, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Arme Explozivi si Substanţe Periculoase, s-a stabilit faptul că pistolul în cauză este unul tip air-soft, fără marcă şi face parte din categoria armelor neletale, nefiind supusă autorizării”, informează Inspectoratul de Poliţie Prahova, conform g4media.ro.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro că este vorba despre Şcoala Gimnazială ”I.A. Basarabescu” din municipiu.
Părinţii copilului au fost amendaţi cu 200 de lei, pentru nesupravegherea acestuia, sancţiunea fiind aplicată în baza Legii nr. 61/ 1991.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *