Isteria a trecut, dar prețurile au rămas mari. Când s-ar putea ieftini benzina la 7,5 lei pe litru

Isteria a trecut, dar prețurile au rămas mari. Când s-ar putea ieftini benzina la 7,5 lei pe litru

Isteria de la pompă a trecut, autorităţile ne-au asigurat că scumpirea va fi doar de câţiva bani, dar preţul benzinei şi motorinei a rămas tot la cote istorice. Aproximativ 8 lei pe litru plătim acum, deşi, de o săptămână, barilul de petrol se tot ieftinește. Marți a scăzut sub 100 de dolari.

După panica de miercurea trecută, când au fost cozi uriaşe la benzinării, carburanţii s-au scumpit peste noapte, cu aproximativ 50 de bani pe litru. Deşi între timp cotaţia petrolului Brent a scăzut cu aproximativ 20 la sută, preţurile la pompă nu au mai coborât la nivelul de la începutul săptămânii trecute.

Analiştii spun că ieftinirea nu se vede imediat, pentru că se ia în calcul tariful din mai multe zile. De exemplu, media săptămânii trecute a fost de 110 dolari barilul. Preţul corect pentru această cotaţie se situează în jurul a 7,9 lei. Azi, barilul a scăzut sub 100 de dolari. Dacă se menţine, atunci săptămâna viitoare am putea vedea şi preţuri de 7,5 lei, 7,6 lei pe litru. Însă nu este o condiţie obligatorie, spun experţii, conform observatornews.ro.

Totul depinde de politica de vânzări a lanţurilor de benzinării. Carburanţii au atins maxime istorice în multe state. În unele ţări a trecut chiar şi de pragul psihologic de doi euro. Dar spre deosebire de autorităţile de la noi, guvernele din mai multe ţări europene s-au preocupat să-i ajute pe şoferi.

CITEȘTE ȘI: Decizia luată de Kaufland, Carrefour și Lidl privind cumpărarea uleiului. Nu mai poți face asta, începând de astăzi, 15 martie

În Franța, de exemplu, cei care vor merge să alimenteze vor primi din aprilie, timp de 4 luni, o reducere de 15 cenți pe litru. Şi în Germania, e o măsură similară. Guvernul din Ungaria a fixat preţul la motorină şi la benzina la 480 de forinţi, echivalentul a 1,29 euro. La fel, Executivul din Slovenia a decis să plafoneze preţul la nivelul de 1,5 euro.

Imagine cu titlu ilustrativ


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Isteria a trecut, dar prețurile au rămas mari. Când s-ar putea ieftini benzina la 7,5 lei pe litru

  1. ” politica de vânzări a lanţurilor de benzinării””
    Expresie politicoasa pentru goana dupa profit cu orice pret a respectivilor !!!

Lasă un răspuns