Încă o țară europeană a plafonat preţurile la carburanţi: 1,5 euro/litru

Încă o țară europeană a plafonat preţurile la carburanţi: 1,5 euro/litru

După Ungaria, și Guvernul Sloveniei a decis să fixeze, începând de marţi, preţul benzinei şi motorinei la 1,503 şi, respectiv, 1,541 euro pe litru, a anunţat ministrul Economiei, Zdravko Pocivalsek, informează agenţia EFE.

Măsura vine în contextul puternicei scumpiri a carburanţilor, care s-a înregistrat în ultimele săptămâni, preţurile atingând niveluri record.

Pentru a le limita, Guvernul a luat ca bază preţul cel mai scăzut pe care l-au practicat luni benzinăriile din ţară şi a scăzut 6 eurocenţi la benzină şi, respectiv, 13 eurocenţi la motorină.

CITEȘTE ȘI: Decizia luată de Kaufland, Carrefour și Lidl privind cumpărarea uleiului. Nu mai poți face asta, începând de astăzi, 15 martie

„Obiectivul este calmarea situaţiei pe piaţa carburanţilor auto”, a explicat ministrul, citat de agenţia locală STA.

Pe de altă parte, acesta a dat asigurări că nu va fi penurie de combustibili şi că Executivul a asigurat cantităţi suficiente pentru consumatori, conform stiripesurse.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Încă o țară europeană a plafonat preţurile la carburanţi: 1,5 euro/litru

  1. De ce la alții se poate și la noi nu???? Simplu,cei ce guvernează sunt împotriva cetățenilor!!!!!!! Și tot pe ei îi votează românii!! Asta-i Romania??????

Lasă un răspuns