ISJ Timiș atacă în instanță HCL-ul prin care fostul liceu CFR și terenul aferent acestuia au fost atribuite Universității de Vest

ISJ Timiș atacă în instanță HCL-ul prin care fostul liceu CFR și terenul aferent acestuia au fost atribuite Universității de Vest

ISJ Timiș atacă în instanță HCL-ul prin care fostul liceu CFR și terenul aferent acestuia au fost atribuite Universității de Vest

La începutul lunii octombrie, în Consiliul Local Timișoara a fost votat un proiect de hotărâre privind schimbarea destinației spațiului în care a funcționat Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, de pe strada Dunărea nr. 9.

Proiectul de hotărâre are la bază un referat de specialitate semnat de viceprimarul Ruben Lațcău, în care sunt prezentate argumente privind acordarea dreptului de administrare a spațiului menționat mai sus de către Universitatea de Vest Timișoara.

CITEȘTE ȘI: Impact teribil! Poliţiştii au aflat cum s-a produs accidentul din Timiş. Două elicoptere SMURD şi mai multe ambulanţe au intervenit

Deși infrastructura școlară este extrem de deficitară din Timișoara, mai ales în zona de nord a orașului, autoritățile locale au considerat oportun ca imobilul în care pe vremuri învățau elevii fostului Liceu CFR (reorganizat ulterior în Colegiul Tehnic ”Dimitrie Leonida”), precum și terenul aferent, să fie date în folosința învățământului superior, respectiv a Universității de Vest.

Clădirea, rămasă nefuncțională din anul școlar 2019 după mutarea elevilor într-un alt spațiu de învățământ (în două imobile de pe strada Tacit nr. 23 şi strada Războieni nr. 2) din cauza numărului redus de beneficiari, s-a degradat, iar municipalitatea, neintenționând să investească în lucrări de reparații, a preferat să o cedeze mediului academic, acesta având un potențial financiar mai ridicat.

Suprafața oferită de municipalitate Universității de Vest este generoasă, având aproape 30.000 mp, oferind un potențial uriaș de dezvoltare pentru diverse activități didactice.

”Se dă acordul de principiu privind trecerea imobilului (…) din domeniul public al Municipiului Timișoara și din administrarea Consiliului Local în domeniul public al Statului și în administrarea Ministerului Educaţiei Naţionale pentru Universitatea de Vest Timişoara – Facultatea de Educație Fizică și Sport, Clubul Universitar ”Universitatea de Vest” și pentru crearea unui campus Sportiv Educațional și de Cercetare”, se specifică în cuprinsul HCL.

”Noi atacăm acum în contencios hotărârea prin care spațiul de pe strada Dunărea nr. 9, pe care l-au lăsat în paragină, să fie vandalizat, a fost cedat Universității de Vest.

Dacă ei (administrația locală – n.r.) reabilitau clădirea, am fi putut muta acolo de exemplu câteva licee tehnologice și să mai eliberăm din clădirile centrale, pentru că nu avem soluții pentru foarte multe școli din această zonă. Suntem cu o creștere foarte mare a numărului de elevi. Voi face toate demersurile să nu dăm acest spațiu. Școala Gimnazială nr. 19 face cursuri în containerele modulare, ajungem să avem 10-11 clase pe nivel… Sau puteau să mute Liceul Alimentar acolo.

Preuniversitarul nu are puterea financiară a celor din universitar. Noi nu suntem într-un sistem descentralizat, în care să ne vină bani de la elevi, și orice pierdere de patrimoniu este ireversibilă.

Cei de la Universitatea de Vest au, într-adevăr, idei frumoase, vor să mute Facultatea de Educație Fizică și Sport acolo, dar să nu uităm de preuniversitar, care nu a primit niciun spațiu de la primărie.

Sunt 10.000 de copii care colindă orașul în stânga și-n dreapta, în spații tot mai înghesuite, și fără o perspectivă de a se construi în viitorul apropiat ceva pentru ei. HCL-ul a fost emis fără acordul inspectoratului, or pe baza art. 112 din Legea educației naționale, nu aveau voie să emită această hotărâre”, a afirmat inspectorul școlar general Aura Danielescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “ISJ Timiș atacă în instanță HCL-ul prin care fostul liceu CFR și terenul aferent acestuia au fost atribuite Universității de Vest

  1. Masinatiuni tipice primariei de cind….exponentii unui alt fel de politica conduc…prin votul…hm.
    Puneti-i cu botul pe labe pe stimabilii respectivi.
    Legea e lege !
    Si sa inchei cu….fara penali ! …alo…ruben ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *