ÎPS Ioan, Doctor Honoris Causa al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara

ÎPS Ioan, Doctor Honoris Causa al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara

”Astăzi, într-o zi în care biserica noastră îl cinstește pe Sfântul Ierarh Nicolae, văd că ați găsit de bine să-mi aduceți oareșcare cinstire și pentru aceasta mulțumescu-vă”, a rostit Înaltpreasfinția Sa Ioan Selejan, Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului, primind, pe 6 decembrie, înalta distincție a Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara.

Ceremonia decernării, în deschiderea căreia a fost intonat imnul României și imnul studențesc de către corul universității a avut loc la sediul instituției, în prezența studenților, a conducerii universității, cadrelor didactice și membri ai comunității academice.

Invitat special a fost ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, printr-o intervenție online: ”Universitatea mi-a oferit și mie ocazia de a fi Doctor Honoris Causa și iată că acum – dacă nu este prea mult, Înaltpreasfinția Voastră – mă bucur să spun că de astăzi vom deveni colegi în această comunitate universitară de excepție. Apreciez și am apreciat întotdeauna echilibrul și înțelepciunea de care ați dat dovadă și cunosc foarte bine toate demersurile dumneavoastră pentru susținerea învățământului”.

”Identitatea națională se păstrează prin cultură, cultura fiind ogorul unde cresc florile unui neam. Astăzi, cultura română este supusă efectului globalizării și în loc să fie în progres, mai mult asimilează curente și idei din exterior. Am putea afirma că avem de-a face cu o agresiune culturală externă, care nu totdeauna este și de calitate și nu promovează idei de înaltă ținută morală.

CITEȘTE ȘI: Posibile măsuri de relaxare de Crăciun și Revelion. Care ar fi acestea

Se pune însă întrebarea: până unde o cultură poate primi și elemente din exteriorul său? Dacă nu vom reactiva izvoarele culturii românești riscăm să devenim doar o populație care trăiește într-o regiune în sud-estul Europei. (…) O parte din taina lumii este tezaurizată în cultura noastră românească”, a subliniat Înaltpreasfinția Sa Ioan Selejan.

Foto: Constantin Duma


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “ÎPS Ioan, Doctor Honoris Causa al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului din Timișoara

  1. Adevarul e ca fara aportul barbosilor „e grele” cu agricultura si cu zootehnia. Daca nu se roaga astia de Safu’ nu o sa mai ploua si vine seceta. Si s-ar putea sa se starpeasca vitele si oile. 
    Tot cu securistii asta defilam, tot cu ei! Nici o sansa cu tara asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.