Ionuț Popa: „Poli a fost o vacă de muls, aici trebuie tăiat în carne vie”

Ionut Popa

Nu i-a luat mult lui Ionuţ Popa pentru a se convinge de dezastrul managerial de la ACS Poli Timişoara.

Tehnicianul adus în această săptămână de primarul Nicolae Robu a răbufnit vineri în special la adresa jucătorilor străini, lovind fără să dea nume şi în cei care au gestionat păguboasa campanie de transferuri din iarnă.

Duminică, alb-violeţii vor ieşi pentru ultima dată în actuala stagiune de la vestiarele stadionului „Dan Păltinişanu”, ei urmând să dea piept la căderea cortinei cu fotbaliştii ieşeni.

„Primul meu gând este cum voi alcătui echipa, pentru că am la dispoziţie doar 16 jucători, dintre care şapte sau opt sunt juniori. Sper că Melinte şi Elek vor ajuta echipa, deşi ei sunt accidentaţi. Aş vrea să facem un meci bun ca să mai spălăm din ruşinea acestui retur. Nu vreau să dau vina pe nimeni, dar nu am mai văzut aşa ceva. Străinii de la Poli Timişoara au un mod de viaţă propriu, ei doar mimează interesul pentru fotbal. În afară de Hernandez şi Torres, restul au păcălit clubul. Cu Suarez am vorbit o jumătate de oră înainte de partida de la Voluntari, mi-a zis că poate evolua, iar după 12 minute şchiopăta… Nimely îmi spune de două zile că îl doare undeva în lateral. Am antrenat mulţi străini în cariera mea, este groaznic ce se întâmplă cu aceşti băieţi. Le-am spus că nu-mi place atitudinea lor, în fotbalul românesc determinarea face diferenţa. Nu ştiu cine i-a adus, de fapt ştiu, dar nu vreau să dau în cineva. Cu mine ei nu făceau aşa ceva, îi zburam afară imediat, nu-i lăsam să păcălească fotbalul! A fost probabil un interes al cuiva să fie daţi afară mulţi jucători în iarnă şi să fie aduşi alţii. Poli a fost de-a lungul timpului o vacă de muls. Nu este normal să faci figuraţie indiferent de situaţia în care te afli. Timişoara nu merită acest lucru. Am vorbit cu domnul primar, dacă vrea să meargă pe mâna mea în continuare trebuie să mă lase să tai în carne vie. În Liga a II-a ar trebui să avem un lot alcătuit de şapte-opt juniori, tot atâţia jucători noi, şi aici mă refer mai mult la reveniri cum ar fi cele ale lui Artean, Poparadu şi Cherecheş, şi tot atâţia oameni din actualul lot. Eu ştiu ce este de făcut în Liga a II-a, sunt specialist în promovări”, a spus Ionuţ Popa.

 

„Stanciu mi-a făcut tatăl şofer pe vapor”
Deian Sorescu a debutat în prima ligă la Ploieşti, în meciul pierdut cu Petrolul, iar duminică ar putea fi chiar titular, în condiţiile unui lot decimat de accidentări şi suspendări. El a vorbit despre jocul cu CSMS Iaşi, amintind şi de un episod neplăcut cu fostul manager sportiv Daniel Stanciu, care i-a jignit tatăl.

„Vreau de mult timp să-mi arăt adevărata valoare într-un meci oficial. Cu Petrolul m-am simţit foarte mândru de mine, am intrat foarte bine în joc, n-am avut emoţii. CSMS Iaşi este o echipă puternică, care se bate pentru primul loc din play-out. Pentru noi, cei tineri, un rezultat pozitiv duminică ar însemna foarte mult. Rezervă sau titular, vreau să intru pe teren să-mi fac datoria. Daniel Stanciu mi-a jignit tatăl, l-a făcut şofer pe vapor, iar asta m-a deranjat foarte tare. Am avut lângă mine oameni puternici, care m-au ajutat să depăşesc acest moment”, a precizat Deian Sorescu, o tânără speranţă a fotbalului timişorean.

Meciul dintre ACS Poli Timişoara şi CSMS Iaşi se va disputa mâine, cu începere de la ora 17, pe stadionul „Dan Păltinişanu”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns