Ion Iliescu, mesaj special după ce s-a retras de mai mulți ani din viața publică

Ion Iliescu

Fostul președinte Ion Iliescu, în vârstă de 92 de ani, a transmis un mesaj special sâmbătă, după ce s-a retras de mai mulți ani din viața publică, scrie realitatea.net.

„Înființarea, în urmă cu 32 de ani, a Serviciului de Protecție și Pază era unul dintre pașii necesari pentru edificarea unui sistem instituțional al siguranței naționale, în acord cu noile valori și principii, proclamate în documentul fundamental al Revoluției Române.

CITEȘTE ȘI: România, în pragul unei explozii a preţurilor la gaze şi a unei crize alimentare. „Vizita la hipermarket va fi ca la muzeu”, avertizează analistul Adrian Negrescu

Serviciul are funcții similare cu cele ale celor din lumea occidentală. Auzim, nu o dată, că de ce este nevoie de un astfel de serviciu, de cine se tem demnitarii, de popor? Este o abordare care nu servește interesului public, și este tot mai departe de contextul în care ne aflăm.

Protecția instituțiilor statului este activitatea sa fundamentală, și asta trece dincolo de culoarea politică a celor care conduc la un moment dat aceste instituții”, a scris Ion Iliescu la aniversarea constituirii SPP, pe blogul său.

„Serviciul a trecut, în timp, prin procese de modernizare, de adaptare la sarcinile în schimbare și a devenit o școală pentru formarea de cadre necesare și altor instituții militare ale României.

Conlucrarea cu alte servicii, în special cu acelea din NATO, a devenit o activitate permanentă, și dă rezultate. Este de dorit ca, în procesul de adoptare a noilor legi care guvernează siguranța națională, reformele din SPP și misiunile sale să fie bine definite, și să-și găsească resursele necesare îndeplinirii lor.

Cea mai importantă resursă a Serviciului sunt oamenii, pregătirea lor, devotamentul lor. Este mai mult decât o pregătire militare. Este una deschisă și către alte domenii, care să permită angajaților lui să ia decizii în situații complicate.

Cu ocazia Zilei Serviciului de Protecție și Pază , le urez angajaților Serviciului, civili și militari, succes în misiunea lor și le transmit felicitările mele”, a adăugat Ion Iliescu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns