Ion Iliescu l-a sunat pe Sorin Grindeanu înainte de a veni la Timişoara. Ce i-a spus

Deşi nu a avut nici o ieşire publică de când a început criza politică din PSD, fostul preşedinte Ion Iliescu se implică în scandalul din partid. Potrivit unor stiripesurse.ro, Iliescu l-a sunat pe premierul Sorin Grindeanu chiar înainte de a veni la Timişoara şi l-a sfătuit să-şi dea demisia…

Având în vedere deciziile şi declaraţiile de dinainte de vizita la Timişoara cât şi cele din Capitala Banatului, se pare că acesta nu are de gând să ţină cont de sfatul lui Ion Iliescu. Grindeanu a reafirmat, în faţa mulţimii de simpatizanţi şi a colegilor din PSD Timiş, că îşi va da demisia doar dacă Liviu Dragnea va demisiona şi el din funcţia de preşedinte al PSD.

Vă reamintim, curtea sediului PSD Timiş a devenit neîncăpătoare sâmbătă la prânz, fiind înţesată de susţinători ai premierului Sorin Grindeanu. Acesta a fost întâmpinat cu urale şi aplauze, mulţimea scandând „Grindeanu, PSD”, „Grindeanu, premier” şi „Timişoara, Timişoara”.

După ce a dat mâna şi s-a îmbrăţişat cu cei care i-au ieşit în cale, Grindeanu a ţinut un discurs de câteva minute, mesajul transmis fiind acela că nu cedează:

„Am venit aici, acasă, în organizaţia din care fac parte. Am vrut să văd dacă aceasta este alături de mine şi, din ceea ce observ azi, înseamnă că suntem hotărâţi. Haideţi să ne organizăm! Noi trebuie să fim de partea bună a istoriei. N-o să mă poată exclude Liviu Dragnea din partid de câte ori mă voi reînscrie eu. Dacă Liviu Dragnea îşi dă demisia din cauza aventurii în care a târât partidul, nici eu nu ţin de scaun”.

Mulţimea i-a cerut lui Grindeanu să reziste, strigând „Jos Dragnea!”.

Sorin Grindeanu a ieşit foarte încrezător de la şedinţa Comitetului Executiv al PSD Timiş, declarând că enegia pe care i-au transmis-o colegii l-a reîncărcat.

„Am vrut să văd dacă organizaţia pe care o conduc mi-e alături şi am prezentat paşii cu care merg mai departe. Am semnale de susţinere şi de la alte filiale din ţară, dar o să le comunic în mod transparent. Orice întâlnire voi avea, cu acordul celor cu care vorbesc, o s-o prezint public”, a spus Grindeanu.

Premierul a atras atenţia asupra corectitudinii cu care se va vota moţiunea: „Vreau să se respecte toate regulile legate de votul în parlament, care trebuie să fie secret. O să vedeţi cum lucrurile se vor desfăşura într-un mod incredibil. Şi mai vreau să văd cum PSD depune moţiune împotriva Guvernului PSD. Asta se întâmplă datorită lui Liviu Dragnea”.

Un punct important asupra căruia Grindeanu s-a oprit a fost acelea al eliminării fricii, a temerilor pe care unii le au din cauza dictaturii instalate de Liviu Dragnea: „Am venit acasă pentru că am vrut să văd dacă în Timişoara, în Banat, mai există oameni cărora nu le este frică. Dorinţa mea este să readucem democraţia în partid. Asta ne animă pe toţi şi asta trebuie să facem, un congres în care să hotărâm soarta şi direcţia în care trebuie să meargă acest partid, să nu mai ţină o mână de oameni partidul”.

Sorin Grindeanu i-a transmis lui Liviu Dragnea să fie bărbat politic şi să nu mai fugă de oameni, să aibă curajul de a fi prezent la un congres: „Teama de oameni îl face pe Dragnea să rămână într-un cerc restrâns. Fuge de oameni, iar cel care fuge de oameni nu poate să fie preşedinte. De aceea i-am cerut demisia. Eu nu cred că el va mai fi preşedinte”.

Între timp, Coaliţia PSD-ALDE va citi moţiunea de cenzură în Parlament, într-o şedinţă extraordinară programată duminică. Votul final ar urma să se dea miercuri.

UPDATE! Premierul Sorin Grindeanu a recunoscut, duminică seară, că a avut o discuţie telefonică cu fostul preşedinte al Partidului Social Democrat (PSD) Ion Iliescu, după declanşarea scandalului din interiorul partidului.

„Am avut o discuţie cu domnul Ion Iliescu în urmă cu două sau trei zile cu privire la situaţia politică. Dânsul ştiţi că nu spune ‘da’ sau ‘nu’. A vrut să ştie care e situaţia”, a afirmat Grindeanu, la Palatul Victoria.

Premierul nu a oferit prea multe detalii despre discuţiile cu fostul lider PSD.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

3 Comments
Hans Moscovici 19 iunie 2017
Ilici Iliescu acum se gasaste sa dea sfaturi dupa ce intretinea atmosfera la partidele de vanatoare a lui nea Nicu!
ghiocel trandafir poanta 19 iunie 2017
dupa servilism si tradare ce crezi ca esti?
Bănățeanca? 18 iunie 2017
Tata este oltean ,oare eu ce sunt? ,având în vedere ca m- am născut în Caras și acum locuiesc in Timisoara