Iohannis: Austria, din motive electorale, se opune extinderii Schengen

Iohannis: Austria, din motive electorale, se opune extinderii Schengen

Iohannis: Austria, din motive electorale, se opune extinderii Schengen

Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat, joi, sprijinul societăţii civile pentru obiectivul României de aderare la Schengen, menţionând că Austria se opune extinderii spaţiului de liberă circulaţie din motive electorale interne, scrie agerpres.ro.

„Aceste iniţiative sunt salutare, fiindcă e bine să se ştie că nu numai noi, politicienii, ne dorim ca România să intre în Schengen, nu numai noi ne dorim să protejăm mediul.

Este bine să avem sprijinul societăţii civile, al oamenilor simpli şi să ştim că şi ei îşi doresc aceste lucruri şi ei îşi doresc un mediu mai curat. Dacă prin astfel de iniţiative procesul propriu-zis va fi accelerat, vom vedea.

CITEȘTE ȘI: Mitropolitul Banatului, din nou alături de nevoiași. Casă nouă pentru un vârstnic timișean

În realitate, procesul se desfăşoară acolo unde s-a desfăşurat din capul locului. Parlamentul European de mult a dat rezoluţii de tipul acesta că România şi Bulgaria trebuie să fie parte din Schengen, însă legea este că se votează în Consiliul Uniunii, în formatul JAI, deci acolo se ia decizia.

Sigur că, pentru a ajunge la o decizie favorabilă, toată lumea trebuie să se implice şi politic, începând de la preşedinte, la premier, ministrul de Interne, ministrul de Externe şi aşa mai departe.

Toată lumea colaborează pentru a obţine acest rezultat. De data aceasta este complicat, fiindcă Austria, din motive electorale interne, se opune extinderii Schengen”, a afirmat şeful statului.

El a fost întrebat cu privire la dezbaterea care a avut, miercuri, în Comisia PETI a Parlamentului European pornind de la o petiţie depusă de societatea civilă în urma veto-ului de care Austria s-a folosit pentru a stopa intrarea ţării noastre în spaţiul Schengen.

De asemenea, Iohannis a fost chestionat cu privire la studiul KPMG care arată că, din cauza camioanelor care sunt oprite la graniţă, sunt emanate 46.000 de tone de dioxid de carbon.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *