Investiții sociale și de mediu la Tormac

socmed

În materie de investiții, anul trecut edilii din Tormac au realizat din fonduri proprii un parc de joacă amplasat în centrul localității. Dar trebuie spus că au avut un proiect pentru obținerea de fonduri prin Programul Operațional Regional, destinate eficientizării energetice a clădirilor publice, dar acesta a fost respins, urmând să fie redepus când se va deschide o nouă sesiune de finanțări. Proiectul propunea reabilitarea, inclusiv din punct de vedere termic, a clădirii școlii vechi, pentru a fi transformată într-un centru de zi pentru elevi.

Dacă în reședința comunei nu s-a putut încă realiza un asemenea centru, în satul aparținător Șipet se va realiza unul, având destinație social-medicală. Pentru acesta există aprobată finanțarea din fonduri europene pentru 2019 prin Grupul de Acțiune Locală (GAL). Clădirea reabilitată va găzdui un centru de zi pentru copii și două cabinete medicale, unul de medicină de familie și altul cu profil stomatologic. Fondurile obținute prin GAL, în sumă de 80.000 de euro, acoperă însă doar parțial costurile de reabilitare, modernizare și dotare a clădirii, diferența urmând să fie asigurată din bugetul local. Tot din aceeași sursă, în 2018, a fost obținută o finanțare în valoare de 74.600 de euro, solicitată pentru achiziționarea unui buldoexcavator, investiția fiind în faza de achiziție.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), comuna a obținut o finanțare în valoare de 1,5 milioane de lei pentru reabilitarea dispensarului uman din Tormac. Investiția, aflată în faza de achiziție a execuției, constă din extinderea, modernizarea și dotarea cu mobilier și aparatură a trei cabinete, două de medicină de familie și unul stomatologic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Investiții sociale și de mediu la Tormac

  1. NUMAI ATAT intr-un an???? Si ce a facut primarul si toti din primarie in decursul a 350 de zile???? Ca pentru aceste MARETE REALIZARI le-a ajuns 15 zile….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *